Kulturkullan

Vecka 8

* Läser: Har läst ut Zebraflickan av Sofia Åkerman. Det är en självbiografisk bok av en tjej som varit riktigt psykiskt sjuk och samtidigt haft anorexia. Hon kallar sig själv för en zebraflicka för att hon skurit sig så mycket i armarna. När hon var 16 bestämdes det att hon var för gammal för barnpsyk och att hon skulle flyttas till en vuxenavdelning som hon egentligen var för ung för. Till slut ansågs hon tillräckligt frisk för att skrivas ut och fick gå i skolan igen, två år äldre än sina klasskompisar. Hon hittade glädje och vänner i en teatergrupp. Riktigt gripande bok som är ljusare än Berny Pålssons Vingklippt ängel.

* Lyssnar på: Smithereens med Elin Sigvardsson. CD från 2005. Lars Winnerbäck upptäckte den här tjejen, såg till att hon fick skivkontrakt och hade med henne som förband på en turné. Då upptäckte min sambo henne i sin tur. Det här är hennes andra skiva. Ibland går det lite åt countryhållet, men inte så mycket att det skrämmer mig. Påminner lite om Sofie Zelmani, men inte lika späd röst.

* Veckans citat:
Väninna: Ska vi gå och köpa batterier åt Ylva?
Hennes pojkvän: Nej!...

Han tyckte inte att det behövdes mera liv i mig efter att jag hade varit med dem och ätit på en indisk restaurang och varit helbesvärlig...

* Veckans händelse: Berättarcafé på Sagomuseet i Ljungby på onsdag klockan 19. Min kollega Saga Alexanderson har hand om berättandet denna gång.

Kommentarer
Postat av: Maria

bättre Duracellylva än Deppylva.

2006-02-22 @ 22:42:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0