Kulturkullan

Vecka 9

* Läser: Har läst ut Bananflugornas herre av Fredrik Eklund. Jaha, jaha, det var ju också en bok. Den är nog väldigt själbiografisk och handlar om hur en ung förvirrad man lyckades ta sig till Los Angeles och spela in bögporr med den störste aktören inom området. Boken har blivit omskriven mycket på grund av författarens släktskap med broder Sigge, även han författare, och pappa Klas, chefsekonom på SE- banken. Mest är det en insyn i en killes försök att hitta sig själv och är man ute efter saftiga bögporrscenarion blir man besviken. Men en fascinerande värld är det.

* Lyssnar på: Super extra gravity med The Cardigans. CD från 2005. Jag var inte så förtjust i Cardigans från början och förstod inte storheten med dem. Tyckte mest att Nina hade en rätt trist röst. Jag ändrade mig med låten Lovefool som spelades sönder över halva världen 1996. Den nya skivan är väldigt bra med många lugna låtar som passar sångerskans röst. Första spåret Losing a friend är sorgligt och singeln I need some fine wine and you, you need to be nicer är härligt elak; Baby, you´re foul in clear conditions but you´re handsome in the fog.

* Veckans citat: "Jag är inte gullig!"
En söt och snäll väninna har problem med att hon inte tycker om när killar vill gosa, gulla och ha bekräftelse hela tiden. Hon har inte tid och ork med det.

* Veckans händelse: Riksteatern ger pjäsen Älgaslag på Godsmagasinet i Ljungby på lördag klockan 18. Det kostar 100 kr och 50 för ungdomar. Se mer på www.ljungby.se och evenemang.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0