Kulturkullan

Vecka 1

* Läser: Har läst ut Mannen under trappan av Marie Hermanson. Läs inte den! Jag ville så gärna tycka att den var bra, men det gick inte. Boken handlar om en lycklig familj som flyttat in i ett gammalt vackert hus på landet. Allt är fint och bra tills Fredrik, mannen i huset, upptäcker att det bor en liten gubbe under deras trappa i hallen. Sedan spårar det ur och blir övernaturligt och knäppt. Läs i stället hennes Musselstranden, som är en av de bästa böcker jag läst faktiskt.

* Lyssnar på: This is me now med Amy Diamond. CD från 2005. Jag gillar faktiskt den här trettonåringen och tyckte genast om första singeln What´s in it for me, som de spelat ihjäl på radion. När jag gillade de följande två radiolåtarna köpte jag skivan och tycker att hela är bra. Äckligt begåvat barn, nästan... Undrar vad hon ska bli när hon blir stor? Hoppas att hon utvecklas och blir ännu bättre och inte bara släpper en skiva, eller ännu värre; spottar ur sig dåliga skivor i en evighet.

* Veckans citat: "Stop keep spinning around!" Sambons kollega letade efter fyra kineser som besökte företaget och ideligen försvann. Han hittade dem ute på parkeringen och skrek detta åt dem. En annan gång hade han tänkt hämta dem på hotellet ,men där var de inte så han körde runt på stan och letade tills han hittade dem spinning around med sina kameror på Gamla Torg, ett förvisso vackert ställe, men fel för tillfället.

* Veckans händelse: På söndag klockan 17 invigs stormutställningen på biblioteket. Det är på årsdagen av den stora storm som fällde så otroligt mycket skog och särskilt kring Ljungby. Först är det samling utanför med facklor och lite olika människor som pratar och sedan går man in och tittar på foton och berättelser från stormen. Man kan också köpa boken som ska släppas då.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0