Kulturkullan

Vecka 2

* Läser: Mikrofonkåt av Fredrik Strage. Jag har just läst Strages nya bok Fans som jag var nyfiken på. Den var nog mer givande för mig eftersom jag till viss del kan förstå fanskapet (hehe). Mikrofonkåt handlar om svensk hip hop och rap som jag inte begriper alls, men det är ändå intressant att läsa för att få en inblick i det så kallade ghettolivet. Boken är från 2001 så den är säkert redan inaktuell för dem som lyssnar på hip hop, men jag tror att den fortfarande är en "oumbärlig samtidsskildring" som DN:s Jan Gradvall skrivit i sin recension.

* Lyssnar på: Prototype med Bodies without organs. CD från 2005. Jag blir alldeles lycklig när det kommer bra musik som låter som på 80-talet. Kommer nog att lyssna på 80-talsmusik tills jag dör. BWO låter lite som gamla Pet shop boys. Deras Actually var den första LP:n jag köpte och då var jag 13 så jag var ganska sen med att skaffa mig egen musiksmak. När BWO spelade i Ljungby nyligen kändes konserten väldigt kort, jag tror de spelade knappt en timme. Alla låtar var bra, snabba och korta. Bestämde mig raskt för att köpa skivan.

* Veckans citat:
" Gitarren är världens sämsta preventivmedel." Enligt en skojig krönika i senaste numret av Nöjesguiden Göteborg som handlade om gosskörer, som är väldigt oskyldiga. Men gitarren då är den ständiga följeslagaren på beachpartyt, efterfesten och övriga lämpliga raggtillfällen, för den som kan spela då.

* Veckans händelse: Filmen "I hennes skor" börjar visas på Garvaren på fredag. Den verkar vara en lagom lättsam och rolig film med Cameron Diaz.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0