Kulturkullan

Vecka 4

* Läser: Möss och människor av John Steinbeck. En bok från 1937 som är ständigt aktuell. Jag har inte läst den förut, men fick en anledning nu eftersom jag ska åka med ett gäng lärare till Helsingborg och se pjäsen. Tyvärr ser våra klassuppsättningar så erbarmligt trista ut så de lockar knappast till läsning. Boken skrevs först som pjäs, gjordes sedan om till roman när ingen ville spela den och när den fått framgång blev den dramatiserad igen. Kort men innehållsrik bok om två lantarbetare som vandrar från gård till gård och söker jobb.

* Lyssnar på: Det var väl inget mer med det med David Urwitz. CD från 2005. Upptäckte Urwitz på en CD från tidningen Groove med nya artister. Tyckte mycket om låten Jag gör vad som helst. Ännu en svensk man med enkla texter, alldaglig röst, bra melodier. Mysigt, tycker jag.

* Veckans citat: "Nu kör du ned i diket... och nu kör du upp ur diket igen." Full av beundran inför min sambo som sakta kan manövrera ned bilen i diket när vi får möte med tunga lastbilar som inte kan väja, och sedan får upp bilen på vägen igen. Så blir det inte när jag kör...

* Veckans händelse: Broken flowers visas på Ljungby Bio Kontrast på Garvaren på måndag kl.19. Vet inte så mycket om den förutom att Bill Murray spelar en man som får veta att han har en 19-årig son och åker runt och hälsar på gamla flickvänner för att ta reda på vem som är mamma.

Det händer mycket denna vecka. På tisdag ska jag se "Varannan vecka". På onsdag ska jag gå på berättarcafé på Sagomuseet, på torsdag har de nåt slags föreställning med poesi och musik om stormen på biblioteket, på fredag ska jag till Värnamo och shoppa med en kompis, på lördag är det vernissage i Halmstad där Per Ingemarsson ställer ut sina tavlor, jag ska ha tjejfest med glamtema, är bjuden på inflyttningsfest och ska gå på Kung i baren på Terraza. Samtidigt spelar Hardcore superstar på Garvaren.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0