Kulturkullan

Vecka 5

* Läser: Mossvikenfruar av Emma Hamberg. Det här är Hambergs första vuxenroman och jag vet inte riktigt hur jag ska genrebestämma den. Vuxenroman passar inte riktigt heller för ibland känns den lite för fnittrig och tonårig i stilen. Men visst, den handlar om Anki som är 29 år och upptäcker att hennes man varit otrogen, så målgruppen är runt samma ålder som bokens Anki. Ibland blir den lite pratig och fånig men på det stora hela tycker jag att den är rolig.

* Lyssnar på: The fight med Lambretta. CD från 2004. Häftigt med Lambretta är att sångerskan Linda Sundblad bara var 16 när hennes pappa tipsade bandet att de kunde ha henne som sångerska. Nu har det gått några år, Linda har vuxit till sig och in i bandet, men jag undrar lite hur hon tacklar gubbarna kring sig. Jag tyckte mycket om debuten och nu har de blivit lite bråkigare men de är fortfarande bra.

* Veckans citat: "Enligt mig är det svårt att få rätt mängd vatten i decilitermåttet när man ska vispa i ordning en Knorr bearnaise." Ur den här boken Mossvikenfruar som jag läser nu. Det där kan jag identifiera mig med. Vi har ett knäppt mått på 1cup, 125 cl, och man får akta sig så man inte tar det när man ska ha en dl.

* Veckans händelse: Utställningen Stad i förvandling på Ljungbergmuseet. Idag har utsällningen invigning. Den visar Sven Ljungbergtavlor från 70 år bakåt och fram till nu med anledning av stans 70-årsfirande.

Kommentarer
Postat av: Maria

tyckte också att Mossvikenfruar var lite svårbestämd... Lite märkligt slut kanske?

2006-01-29 @ 20:16:05
URL: http://www.morellens.blogg.se
Postat av: Ylva

Säg inte hur den slutar, har inte läst ut den än!

2006-01-30 @ 17:35:41
URL: http://yfronten.blogg.se
Postat av: Maria

Nej då, du får säga själv vad du tycker när du är klar... Lova att rapportera.

2006-01-31 @ 10:44:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0