Är isländska sagor sagor?

Idag har jag varit på Berättarfestivalens seminarium om isländska sagor. Det är intressant att diskutera hur mycket av sagorna som är sagor. Trots allt säger de en hel del om hur det var på Island för tusen år sedan. Med på seminariet var en isländsk deckarförfattare som heter Aevar Örn Jósepsson. Han pratade om hur jobbigt det är att vara en någorlunda normal och välutbildad islänning och inte kunna de isländska sagorna. Är man dessutom författare tar folk ännu mer för givet att man åtminstone ska vara intresserad av dem. Vi började seminariet klockan nio på morgonen och han som hade hand om det sa om Aevar att hans tid är natt och att han inte vaknat ännu. Han dök upp lite senare för att kunna hålla sin del på eftermiddagen.

Kommentarer
Postat av: Maria

Nu blev jag lite avundsjuk och vill gå på berättarfestival. Har hittat en inspelning av Lucililla som vi dansat balladdans till på gågatan

2006-06-21 @ 12:39:03
Postat av: Ylva

Du skulle kunna ha gått på baby salsa med sanslöst spralliga Maria Llerena. KK sa att jag skulle ha sett när hon rockade loss med bebisarna, vad nu hon gjorde där. Är det Henrik Hallgren du läst arkeologi med? En långhårig sak som är berättare.

2006-06-22 @ 09:54:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0