Kulturkullan

Vecka 23

* Läser: Självkänsla nu! av Mia Törnblom. Nu läser jag boken av denna personliga coach som jag var på föreläsning med nyligen. När hon talade var hon ibland lite väl flamsig, men i bokform är hon mera nedtonad. Jag tror att hon skämtar bort allvarliga saker för att överleva, och här får man veta vilket helvete hon har haft med droger, en pojkvän som tog livet av sig, och totalt självförakt. Hon säger själv att hon ser yngre ut nu än hon gjorde för tio år sedan och jag tror henne. Har man hälften av den här människans energi så får man vara glad. En bra bok om hur man stärker sig själv.

* Lyssnar på: Orka då med Emil Jensen. CD från 2006. Jensen är även känd för att vara estradpoet och har vunnit Poetry Slam. Han har en röst som är lite väl märklig ibland, men det vägs för det mesta upp av finurliga texter. Det här tycker jag är genialiskt!; Ni som skrattar er fram till det sjukt seriösa. Ni som får folk att undra om ni borde få gå lösa. Ni som alltid gör fel och aldrig är perfekta, spelar inga spel och skiter i det korrekta, som vågar vara snea och defekta. Ni är inte vackrast i världen, världen är vackrast i er.
* Veckans citat: "Där bibliotekarier samlas uppstår alltid en doft av får eftersom de har växtfärgade, stickade tröjor, men det är en förklädnad, en djävulskt skicklig förklädnad." Från en krönika av Jonas Gardell i Arbetaren 1990. Tack Hallonbåten för tipset!

* Veckans händelse: Hammarskolan i Ljungby har avskedsfest onsdag den 7/6 kl. 18-21. Såväl gamla elever som personal och allmänhet är inbjudna. Det ska bli sång, musik, fyrverkerier, modevisning och allt möjligt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0