Kulturkullan

Vecka 24

* Läser: Två killar & ett hjärta av Emma Hamberg. Har just läst ut den här som är andra boken om Lina. Jag tycker mycket bättre om Emma när hon skriver för ungdomar än när hon skriver för vuxna. Hennes språk passar så bra för tonåringar, skulle jag nog ha tyckt när jag var där själv också. Hög igenkänningsfaktor. Jag grät redan efter några sidor för det är så förskräckligt sorgligt när Lina flyttar för att gå naturbruksgymnasium 45 mil hemifrån. Hur ska det då gå med pojkvännen Ivar? Sambon tyckte jag var knäpp när jag grät för att ett marsvin dött i en bok. Så träffande var det beskrivet.

* Lyssnar på: I väntan på vad med David Urwitz. CD från 2006. Kunde inte låta bli att köpa den här eftersom jag blev så glad av hans första skiva. Eller glad och glad. Så himla glada texter är det egentligen inte, men precis sådan musik som jag tycker om. "Vi trodde att vi lura nån men kunde inte ens lura dom som ville bli lurade."

* Veckans citat:
- Är du inspirerad?
- Nej, men jag är snäll och beskedlig.

Igår gick jag och sambon igenom IKEA på 25 minuter och handlade för mindre än 150 kronor. Det är inte alltid jag beter mig ordentligt när jag är där. Brukar härja runt på barnavdelningen och pilla på allt, men inte ens det orkade jag.

* Veckans händelse: Årets berättarfestival pågår 16-20 juni. Tycker man att det är dyra evenemang kan man alltid gå på det som är gratis. Kolla programmet på http://www.sagobygden.se


Kommentarer
Postat av: Helena

Ha ha, vem stod för veckans citat?

2006-06-13 @ 22:38:56
URL: http://www.kitten-tikka.co.uk/blog.html
Postat av: Ylva

Det var ju jag som sa det på IKEA.

2006-06-14 @ 15:21:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0