Kulturkullan

Vecka 25

* Läser: Kan innehålla nötter av John O´Farrell. Den här mannen är en sådan där rolig engelsman som brukar jämföras med Nick Hornby. Han har även skrivit Det bästa av två världar och Här är ditt liv, och allt han gör är absurt men med samhällskritik i botten. Här behandlas det nya fenomenet curlingförälder. Ett desperat föräldrapar gör allt för att deras medelmåttiga dotter ska komma in på den fina (den enda tänkbara) skolan och det går så långt att mamman bestämmer sig för att skriva inträdesprovet i dotterns ställe. Alltid fascinerande med en man som skriver om en kvinna i jagperson och gör det bra.

* Lyssnar på: Viskningar och rop med Peggy Lejonhjärta. CD från 2004. Låten Sista styverns trappor spelades en del på radio när den var ny. En kompis har skivan men jag lyckades inte bränna av den och nu har jag köpt den. Den här raden måste jag fundera lite över: Vi två kunde lagt världen för våra fötter men sanningen blev saga och sagor blir böcker. Det vet jag inte om jag förstår men jag tycker det är vackert.

* Veckans citat: Nu har alla mina hårkörtlar blivit svettkörtlar! En lärare med rakad skalle utbrast detta på dansgolvet med svetten rinnande längs hela huvudet.

* Veckans händelse: Berättarfestivalen håller på till på tisdag. På måndag är det berättarfest på Gamla Torg. Det kostar 150 kronor och är klockan 19-22.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0