Ingen bock i Runkarp

Vi har avlivat bocken i Runkarp. Han hade stångats med baggen och skadat bakbenen så han knappt kunde gå. Vi testade att ge honom alvedon och då blev han lite piggare så det märktes att han hade ont. Lite trist att inte längre kunna säga att jag har en bock i Runkarp, i alla fall ingen getabock... Nu har vi bara dumma djur kvar. Fåren är helt häpnadsväckande korkade ibland. De fattar inte att de inte kan springa ut alla på en gång så ibland fastnar de nästan i dörren. Idag klippte vi en tacka som är jättestor och kan få lamm när som helst. Om man försöker knuffa henne bakåt går hon framåt och om man försöker knuffa henne framåt står hon still. Det blev så att vi fick klippa henne inne i båset i stället för ute i gången som vi hade tänkt. Med en hederlig gammaldags fårsax tar det oss ungefär en timme att klippa ett får.

Kommentarer
Postat av: Maria

Nej men vad trist! Är Bilbo borta... tråkigt men om han hade ont är det ju snällast. Nu kanske man törs gå omkring ute i Runkarp utan att få en bock i baken?

2006-03-04 @ 22:33:18
URL: http://www.morellens.blogg.se
Postat av: Ylva

Bilbo hade i alla fall en flickvän på slutet så att han inte var ensam. Men vem ska nu vakta stället?

2006-03-05 @ 21:47:11
Postat av: Helena

åh nej! Ingen Bilbo... Ni kanske kan skaffa en gris i stället. De blir tydligen också ganska tjuriga med åldern, så det kanske kunde funka att ha en gris som "vakt". De har ju inga horn, så så mycket skada ska de väl inte kunna göra, om ni inte skaffar en med betar förstås...

2006-03-06 @ 19:55:07
URL: http://www.kitten-tikka.co.uk/blog.html

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0