Kulturkullan

Vecka 11

* Läser: Boken om Ljungby av Sölve Rydell. Julkapp till alla kommunanställda. Jag hade funderat på att köpa den men tyckt att den var för dyr. Som inflyttad är det bra att få en bok om stan så man kan läsa på lite. Jag tror inte att jag skulle vara intresserad av en bok om Hedemora på samma sätt för man blir lite hemmablind. I och för sig har jag en jubileumsbok från 550-årsjubiléet som jag tycker smäller lite högre än 70 år, haha! Boken om Ljungby är fin med många vackra bilder och lättfattad text. Lite tung att läsa i ett svep så den funkar nog bättre som uppslags- /blädderbok. Det mest störande är att den är skriven i presens och det gör det ibland svårt att hänga med i vilken tid det handlar om.

* Lyssnar på: Reload med Tom Jones. CD från 1999. Gaaah, hur kan den vara så gammal nu då?! De pratade om honom på radion idag så jag fick lust att lyssna på skivan. Vi var på hans konsert på Sofiero i Helsingborg och det måste alltså vara över fem år sedan. Mamma blev avundsjuk och sa att det var hennes idol och inte min. Den här skivan är speciell för han har gjort duetter med nyare artister som Cardigans, Robbie Williams och Mousse T. Den senaste vet jag inte vem det är men låten Sexbomb var en jättehit.

* Veckans citat: "Ingen middag. Har köpt korsett." Det gäller att vara kortfattad när man messar och väninnan undrade hur hårt jag snört åt...

* Veckans händelse: Ljungby Bio Kontrast visar filmen "The constant gardener" på Garvaren ikväll klockan 19. Det verkar vara ännu en otäck och bra film.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0