Kulturkullan

Vecka 12

* Läser: Vem är Björn och vem är Benny av Fredrik Lindström och Hasse Pihl. Jag brukar tycka om det Fredrik Lindström gör. Han är en av de roligaste vi har i Sverige och särskilt kul blir det för oss språkfetischister med hans utforskning av svenskan. Blev dock inte så imponerad nu på melodifestivalen när han pratade olika dialekter från olika jurygrupper.

Här har han, tillsammans med radiomannen Pihl, gjort ett slags plojig faktabok med svar på viktiga frågor som; "Vem är Björn och vem är Benny i Abba?", "Vad gör de egentligen på Vitamininstitutet i Schweiz?" och "Vem är det egentligen som hänger på krogen jämt?". Jag tycker att de flesta kapitel är udnerbart roliga men blir lite besviken i kapitlet "Varför är roliga historier inte roliga?" för där svarar de inte på frågan utan ställer i stället flera frågor som "Varför är män som inte alls är ute efter bara sex bara ute efter sex?".

* Lyssnar på: Hon med Franska bönder. CD från 1992. Jag har plockat fram en gammal goding, som jag inte vet någon annan som lyssnar på. De fick visst bara göra en skiva men jag tycker fortfarande att den är sååå bra! Jag minns att jag hörde låten Solen på radion och ville ha den på en gång. Det är kul att en grupp från Borås gjort den låten, för där behöver man verkligen lovsjunga solen. Under 1 1/2 år bodde jag i Borås och knatade mest omkring i min oljerock.

* Veckans citat: "- Vill ni lyssna på radio?"
"- Mnääääääää!"
Tre nyfödda lamm blev jätteupprörda i kör när jag tänkte att de skulle få lite sällskap av radion.

* Veckans händelse: Kalle och Laleh med "Vem har lurat barnen" som Riksteatern åker omkring med. Visas i Ljungby på lördag klockan 19. Kostar 120 kronor för vuxna.

Kommentarer
Postat av: Ylva

Magisk musikpoesi med Kalle och Laleh klockan 19 på Grand på fredag, inte lördag. Jag ska dit.

2006-03-21 @ 11:56:51
Postat av: Ylva

Kalle och Laleh är inställt för att båda är sjuka och inte kunde de sätta nåt nytt datum eftersom Laleh ska turnera i England sen, synd!

Då får veckans händelse bli Joddla med Siv som spelar på Garvaren på lördag.

2006-03-23 @ 18:30:58
Postat av: Fia Dyberg

Om jag inte slarvat bort skivan skulle jag lyssna. Trodde nästan jag drömt och det inte var på riktigt. Googlade precis på Franska Bönder Borås och kom hit. TACK!

Kalle och Laleh var överjävliga på Pustervik i Göteborg. Ett himelskt ögonblick som varade en timme.
/F

2006-10-20 @ 22:05:38
Postat av: Ylva

Kul att någon annan än jag hört Franska bönder! Jag tycker att den skivan är underbar och sen bara försvann de.

2006-10-22 @ 20:28:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0