Kulturkullan

Vecka 13

* Läser: Blod och död av Jens Ganman. Jag tyckte jättemycket om debuten Mess och försökte att inte ha så höga förväntningar på den här. Jag tycker bäst om böcker där jag kan identifiera mig med personerna eller åtminstone gripas av deras öden. Det ska ju vara något som berör. Boken handlar om massmördare och dem vill jag knappast känna igen mig i, men berör gör den, på ett äcklande sätt. Tio seriemördare blir satta på en ö tillsammans för att de ska döda varandra i en extrem dokusåpa. Ganman skriver roligt men ibland blir det för mycket vidrigheter i den här boken.

* Lyssnar på: Kär och galen med Ulf Lundell. CD från 1982. Jag funderar på att köpa den nya boxen med Lundell från tre årtionden. Under tiden lyssnar jag på den enda CD jag har med honom. Annars har jag bara kassettband och dem kan jag bara lyssna på i stugan. Här finns riktiga klassiker som jag aldrig tröttnar på som Öppna landskap, Kär och galen och När jag kysser havet. Början av 80-talet var en bra period Uffe.

* Veckans citat: "Han är så söt så man skulle kunna doppa skorpor mellan skinkorna på honom!". En kompis berättade att hennes mormor sagt det. Jag vet inte om vem, men vi pratade om Martin Stenmarck.

* Veckans händelse: 24-timmars innebandy i Ljungby från fredag till lördag. Bandyfest med Hela huset och Kung i Baren på Terraza på lördag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0