Melodifestivalkvalgeneralrepetition

Nu ska jag tala om vad jag tyckte om genrepet innan jag ser själva tävlingen på TV ikväll. Jag kommer säkert att ändra uppfattning, för det är skillnad att se spektaklet på riktigt.

Roger Pontare. Han tornar upp sig på scenen och är rent enorm i Sagan-om-ringen-inspirerad klädnad. Jag tänker att jag inte sett nåt så tungt sen Candlemass sångare trampade genom scengolvet på Dala-Rock för många år sen. Låten är pampig och väninnans bebis sparkar i magen. Hon vet inte om det är bra eller dåligt men hoppas att hon inte bär på en Pontarebeundrare. Mycket rök och märkliga kreationer.

Laila Adéle. Don´t try to stop me. Det här tycker jag är den bästa låten, men eftersom hon inte är så känd kommer den inte att gå vidare. Det är verkligen inte nån typisk svensk schlager utan en internationell snabb poplåt. Hon liknar Tina Turner, Scary Spice Mel B och en tjej för några år sen som sjöng att hon var angry.

Günther. När man väl lyckats förtränga hans läskiga dingdongsong slår han till igen. Lite E-typevarning på hans Sunshine girls och sången vet jag inte vad det ska föreställa. Han vässjunger på ett sätt som ska föreställa sexigt men bara blir pinsamt. Roligt för barn och på fyllefester kanske.

Sandra Dahlberg. Jag tar det jag vill ha. Det kan bli en feministlåt med den tjatiga refrängen. Men kunde de inte ha kommit på nåt lite bättre rim än "jag tar det natt som dag"? Roligt med MC:n på slutet. Det känns som att Sandra har en bra röst i grunden men den får inte komma fram i den här trista låten.

Evan. Mhm, här kommer årets snygging. Jag tyckte låten var rätt bra men det var nog mest för hans utstrålning. Efteråt har jag genast glömt den.

Rednex. Det var roligt att dansa till deras Cotton Eye Joe när jag var 20 och gick på Stadshotellet i Hedemora, men det var inte för att den var bra utan för att man kunde dansa precis hur som helst. De har bytt ut nästan alla medlemmar men det är fortfarande samma plojamerikanska countrystil. Det här kan vi inte skicka till Grekland!

Björn Kjellman. Mannen som kan namn och artister på alla bidrag som nånsin varit med i Melodifestivalen. Han är duktig på att härma och sjunga andras låtar men kan han sjunga själv? Ja, det tycker jag. Det börjar som en vacker visa men sen flippar det tyvärr ur i en galen schlagerhyllning. Älskar du livet så lev det med mig... Stora bilder på Björn med varma gulröda mönster i bakgrunden. Idag är det den låten som sitter i mitt huvud.

Carola. Naturligtvis kommer hon att vinna. Det kan till och med gå ganska bra internationellt, åtminstone bland topp tio. Jag undrar bara varför det är okej att gilla henne nu. I många år har det varit dödstöntigt. Jag har svårt för henne. Hon har en stark röst men den är barnslig. Dessutom har hon världens blåaste scenkläder. Nu har jag hört henne lajv och till dem som är avundsjuka kan jag säga att hon är duktig på scen men det var ingen särskilt bra låt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0