Porrbygden

Jag vet inte vem av mina kompisar som kom på idén med porrbygden. Det var nån som tyckte att Ljungby skulle profilera sig som nåt annat än sagobygden. Det finns många snuskiga namn i kommunen. Vi har Runkarp, Trekanten, Kåtån och Horshult bland andra. Stans höghus Garvaren med stora G:n på fasaden kan vara samlingsplatsen G-punkten.

Såg några elever som stod och fnissade åt en sida från den danska skolan Bögballe. Kolla hemsidan www.boegballefriskole.dk. Bög betyder bok och balle betyder skinka, men det gör ju inte det hela till nåt vettigt namn. Jag har köpt en bok som heter Ortsnamn i Kronobergs län och där står en förklaring om Runkarp med teorin att det kommer från det gamla fornnordiska namnet Runke. Varför har det namnet dött ut? Min seriösaste tanke var annars att namnet kom av att de gått och skakat torv på mossen. Blev besviken när jag inte hittade Runkarp i vår nya atlas, men glad igen när jag hittade en liten plats i Nigeria som heter Runka. När jag ändå är inne på det temat undrar jag varför de har släppt igenom det italienska märket Smeg på vitvaror. Då kan de lika gärna kalla det smegma på en gång och nåt sånt kylskåp vill jag inte ha!

Kommentarer
Postat av: n.

porrbygden måste väl ha varit ett alternativ till sagobygnden. som vi kom på när vi summerade alla fina sevärdheter och namn runt ljungby. tilläggas bör att vi hade haft godisorgie och var höga på socker. varade väl en timmer eller nått sen orkade vi inte mer men vi fick ju ihop en hel del till en porrbygd :) nu har de ju tagit ner den fina inkörsskylten till ljungby så nu är det väl inte lika aktuellt längre : )

2006-03-19 @ 19:25:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0