Kulturkullan

Vecka 22

* Läser: Ouppfostrade tonåringars etikettbok av Anna von Porat och Marie Corneliusson. Undertitel Eller hur man verkar trevlig fast man inte är det. Den här boken gavs ut 1993 så allting är inte helt aktuellt men det skadar aldrig att läsa om hur det var förr. Även om tretton år kan verka kort tid så är det väldigt länge för en tonåring, bara det kan vara värt att fundera över. Här tas upp hur man ska bete sig i olika sammanhang som hemma hos andra, konsten att äta och dricka och att söka jobb. För att det inte ska bli för torrt och tråkigt blandas texten med roliga små serier. Faktist en vettig bok trots en del oönskade upplysningar som att man ska torka av badrumsspegeln om man klämt finnar så det sprutar.

* Lyssnar på: Om Gaia med Kultiration. CD från 2004. Jag läste en recension på den här skivan i Groove och blev nyfiken. Det är verkligen väldigt annorlunda med reggae på svenska. Jag gillar Rootvälta från Borlänge men de har bara två låtar på svenska. Det här är liknande. Extra spejsat blir det med inslag som rymdplåt (?), rhodes (?), chanting (?), barfota kör (!), dörrgnissel, lampskärm och bakslag kör (?).

* Veckans citat: "Om hon har en röd lock i håret så pratar den med en röd detalj på kjolen." Mia Törnblom, personlig coach, ger exempel på provocerande perfekta människor som alltid ser bra ut. 

* Veckans händelse: Vernissage på biblioteket klockan 11-13 på lördag.  Sommarutställning med Hanna och Per Brunskog, Per Ingemarsson, Irina Lindqvist och Fredrik Jansson, konstnärer med Ljungbyanknytning.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0