Kulturkullan

Vecka 47

* Läser: De ovanliga 2 av Åke Mokvist. De ovanliga handlar om människor som går mot strömmen som valt att leva annorlunda och del 2 handlar om samma personer nu några år senare. Samt några nya original. Författaren har gjort ett fantastiskt jobb som åkt runt och pratat med alla dessa människor, en del inte så alldeles lätta att komma nära. Ofta har de varken telefon eller TV, bor mitt ute i skogen och lever så mycket utanför samhället det bara går. Det är imponerande och som Mokvist också påpekar blir det svårare och svårare att klara sig på det sättet.

* Lyssnar på: Oh, my God! med Linda Sundblad. CD från 2006. Linda var tidigare sångerska i Lambretta. Då tjatades det mest om hur ung hon var. Jag tror att hon var 17 när hon började sjunga med bandet bestående av betydligt äldre grabbar. Nu är bandet upplöst och Linda har flyttat till USA. Jag tror att det här är mera hennes egen stil, med influenser av bland andra Madonna. Det låter mycket 80-talsdisco och det tycker jag är trevligt. Hon har en bra röst, Linda.

* Veckans citat:
- Vad betyder clutch?
- Koppling på en bil.
- Jamen clutchbag?

Jag lär mig nytt ord. Clutchbag, gripväska, alltså en liten handväska utan handtag. Roligt när min tekniske halvengelsman vet vad ord betyder i princip.

* Veckans händelse: På torsdag har vi läsdag för ettorna på skolan. Då blir det maskerad, tipspromenad, dikttävling, musik och berättande hela dagen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0