Kulturkullan

Vecka 46

* Läser: Klockan 10.31 på morgonen i Khao Lak av Pigge Werkelin och Lena Katarina Swanberg. Sorgligt, sorgligt, sorgligt! De som såg på TV i december 2004 efter tsunamikatastrofen kan inte ha missat Pigge Werkelin, gotlänningen som miste sin fru och sina två barn och var en av dem som stannade kvar längst i Thailand efteråt. Det här är hans egen beskrivning av hur allt var, nedskriven med hjälp av journalisten Swanberg. Än en gång påminns man hur klåpigt Sverige skötte sig då och får höra beröm om thailändarna. En viktig bok!

* Lyssnar på: Hur mycket jag än tar finns alltid lite kvar med Raymond & Maria. CD från 2006. Jag kan förstå om man retar sig på den här gruppen, särskilt om man bara hört låten Ingen vill veta var du köpt din tröja som spelades till förbannelse en hel sommar. Själv tycker jag om Raymond & Maria. Jag tycker det är roligt med sådana här strofer "Men jag vill veta vem som köper ekologiskt kärnat smör och jag vill veta hur de mår".

* Veckans citat: "It takes two to lie, one who lies and one who listens." Visdomsord från Homer Simpson som finns i vår TV en timme om dagen nu när vi fått sexan.

* Veckans händelse: Skolbio på torsdag. Två eller tre föreställningar av En obehaglig sanning där Al Gore diskuterar växthuseffekt. Jag ska försöka få plats på någon av visningarna.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0