Kulturkullan

Vecka 40

* Läser: Det ska bli ett sant nöje att döda dig av Magdalena Graaf. Det är svårt att kalla Magda för författare, men hon har varit med om en hel del som tål att berättas. Boken är faktiskt väldigt lik Gömda av Liza Marklund och Mia Eriksson; dåligt språk, men spännande så att man måste läsa vidare. Ibland trasslar hon in sig i konstiga försök till målande beskrivningar men om man kan ha överseende med sådant här så tycker jag man ska läsa boken; "Vad skulle ha hänt med mig då ridån gått ner och alla statisterna lämnat scenen? Jag skulle ha stått där ensam i strålkastarskenet med ett litet barn i famnen och undrat vart alla tog vägen. Jag skulle kanske se ryggarna på dem när de nöjda och belåtna förde bort kvällens gripna stjärna, för att sedan gå av sitt pass och borsta bort sådana som jag från skjortkragen, sådana som de innerst inne antagligen föraktade. "

* Lyssnar på: Brand new morning med The Pusjkins. CD från 2000. Trevligt. Tänk Sahara hotnights fast mjukare. Fyra tjejer från någonstans i Norrland, tror jag. Köpte skivan när det var fem för 100 kr så det var ett fynd. Har varit nyfiken på dem innan men inte hört så mycket för de har inte spelats på någon radiokanal jag lyssnar på.

* Veckans citat: -Jag var mesig när jag var liten. Rädd för de vilda blommorna i diket...
Anders Thimell, Martins bror, som pratar i radion ihop med Adam och Gry.

* Veckans händelse: Sällskapsresan on tour på Garvaren. Lördag kl. 19-02. 495 kronor är mycket pengar men då ska det tydligen bli något alldeles särskilt med grisfest och uppträdande.

Kommentarer
Postat av: Elon

Nej, The Pusjkins är från Linköping! Det vet jag för jag var på ett releaseparty som de hade 2000. Tyckte också de var bra.

2006-10-02 @ 11:16:19
Postat av: Anonym

Ja, just ja, det minns jag nu att du varit. Jag tänker bara på svärmors förra katt Pusjkin. Men han var ju inte heller från Norrland. Eh, vad osammanhängande det blev...

2006-10-02 @ 19:46:43
Postat av: nina

ville bara säga att jag älskar dina kulturkullaninlägg! kramar

2006-10-04 @ 18:40:46
URL: http://cirkumflx.blogspot.com
Postat av: Ylva

Tack, Nina! Vad kul att höra! Jag försöker ha lite Ljungbyanknytning men det är trevligt om andra som inte bor här också läser.

2006-10-04 @ 20:08:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0