Kulturkullan

Vecka 42

* Läser: Magistern av Frank McCourt. Tredje och sista delen av hans memoarer. Den första boken Ängeln på sjunde trappsteget var helt fantastisk. Alla säger samma sak; hur kan man skriva så roligt om att växa upp i misär på Irland? I den här boken har Frank blivit vuxen och flyttat till New York. Han berättar på samma komiska sätt om sitt lärarliv. Redan första lektionen urartar när en elev slänger en smörgås på golvet. Det här måste vara särskilt rolig läsning för lärare som kan känna igen sig, i alla fall hade min språklärare till mamma väldigt kul när hon läste den.

* Lyssnar på: Changes med Lisa Miskovsky. CD från 2006. Nytt från Lisa, tjejen med den berörande rösten och de vackra melodierna som hon fått hjälp med av Kents sångare Jocke Berg. Jag har inte analyserat texterna men samarbetet Miskovsky/Berg brukar bli bra. Häftigt med Lisa är att hon förutom att vara en fantastisk sångerska även är (eller åtminstone har varit) med i Sveriges snowboardelit. Och så är hon snygg och verkar smart och vettig och trevlig.

* Veckans citat:
-Ska du hämta en samemössa?
-?
- Ja, laptop...

* Veckans händelse: på lördag är det plöj-DM utåt Kånna till. Jag tror minsann att vi ska dit och titta.

Kommentarer
Postat av: Ylva

Citatet kom från en av grannarna när vi hade styrelsemöte.

2006-10-16 @ 16:28:14
Postat av: Anders

Plöjandet är i Berghem. Stora skyltar längs gamla E4 förkunnar glatt var denna kulturgärning ska gå av stapeln.

2006-10-17 @ 01:03:09
Postat av: Maria

du måste tala om vad du tyckte när du läst ut den. Jag är nyfiken!

2006-10-18 @ 09:02:36
Postat av: Ylva

Maria. Jag tyckte så mycket om McCourts nya så jag skrivit om den fyra gånger. Kolla http://ylvarosen.blogspot.com, www.freewebs.com/rosenylva och www.sunnerbogymnasiet.se

2006-10-18 @ 14:47:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0