Kulturkullan

Vecka 43

* Läser: Kvinnan som var en fyr av Viveca Lärn. Lärns nya är, som hennes böcker brukar vara, trevlig och lite lustig och handlar om en kvinna som just fått jobbet att sälja batteridrivna öronrensare. Lite annorlunda är det med den här boken att den är sorglig också. Huvudpersonen Cecilia är minst sagt speciell och har svårt att träffa någon man hon verkligen kan älska. Hon brukar bara bestämma sig för att vara förälskad och så blir hon det, fast det brukar inte vara särskilt länge. Lagom för att lära sig lite om ett nytt yrke, så hon träffar aldrig flera män med samma yrke som någon tidigare flört.

* Lyssnar på: Radio just nu. Mix megapol. Complicated med Avril Lavigne, den lilla arga skejtartjejen. Bra låt. Vet inte varför det räknas som punk. Jag tycker som sagt mest att det är en ung arg tjej. Rock skulle jag nog kalla det.

* Veckans citat: "Spoken word för mig är allt jag gör på scenen när jag inte sjunger - poesi, ståuppkomik, liggnertragik, radiokrönikor och blandningen av allt det där. "
Presentation av Emil Jensen, som för övrigt gjort två bra plattor, på hans hemsida www.emiljensen.se.

* Veckans händelse: På torsdag den 26/10 är det tio år sedan jag såg mannen i mitt liv för första gången. Det ska firas. Kanske inte så mycket just den dagen. Men på lördag åker vi till München. Kul! Naturligtvis händer det en massa roliga saker i helgen. Kung i baren på Terraza och Poodles på Garvaren.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0