Trälen - en såpa att slippa

Ännu en dokusåpa jag slipper titta på. Jag såg första avsnittet av Trälen och jag tror att det räcker. Det var precis som alla andra; det ska röstas bort, tävlas och intrigeras. Tycker folk fortfarande att det är roligt? Jag kan titta på Bonde söker fru för att det är kul med lite äkta bönder, men alla dessa program där man bara knösar ihop en massa omöjliga människor för att det ska bli bråk intresserar mig inte.

Vi hade tänkt kolla plöj-DM i lördags men när vi kom dit två timmar efter start var det regnigt och kostade 40 kronor i inträde så vi struntade i det. Åkte och plockade upp en båt för vintern och bosatte oss i stugan över natten. Tog dit ett par kompisar och bakade pizza i vår vedugn. Pizzadeg för åtta, fyllning för ett helt regemente och fyra liter vin på fyra personer blev en trivsam kväll. Och en mycket lugn söndag. Det var lagom att äta middag till frukost vid sextiden på kvällen hos svärmor.

Det går alltså inte så bra att sluta äta som en gris. Är lite avundsjuk på mamma som varit magjsuk och gått ned sex kilo. Hon har bestämt sig för att inte gå upp igen. Hon promenerar raskt (jag vet ingen som går så fort som hon) en timme om dagen och har kommit på att man inte behöver äta tills man blir proppmätt varje gång. Nu är hon i Tanzania i två veckor och lever nyttigt. Och själv ska jag till München och leva onyttigt. Jag vet ju hur det blir när det ska ätas på restaurang hela tiden, jag vägrar ju att lämna mat. Och i Tyskland äter de svinmycket. Bokstavligt. Man kan beställa en kvarts gris. Jag får väl satsa på att träna ordentligt.

Den här veckan kommer jag att ha nostalgitema eftersom det är tio år sedan jag hittade min sambo. När jag var 22 år och nydumpad hade jag några särskilda idéer om vad jag inte ville ha. Jag ville inte ha en kille som:

var för snygg eftersom jag inte ville ha komplex och vara rädd för att han skulle lämna mig för någon snyggare.

bodde långt bort eftersom jag ville kunna ses ofta.

gjorde lumpen eftersom jag var så ointresserad av lumparhistorier.

hade skorrande R.

Sedan träffade jag honom. Han är fortfarande så snygg så jag reagerar när jag ser honom i en folkmassa och tänker "åh, vilken fin kille!" innan jag ser att det är han. Vi bodde femtio mil ifrån varandra och pendlade i tre år innan jag flyttade ned till honom. Han gjorde lumpen i flottan och hade en jättefin sjömanskostym. Han är från Småland och pratar såklart mysig småländska.

Sedan ville jag inte ha någon som knarkade eller rökte eller snusade eller något sådant över huvud taget så han fick sluta snusa. Han skulle inte ha långt och /eller rött hår utan skulle ha mörkt eller ljust kort hår. Sambon är en kameleont med kort hår som är obestämbart i färg, luggen bleknar på sommaren.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Tio år! Jo tjena vad tiden går. Det innebär att jag har känt dig i ungefär nio år då...?

I Göteborg går man grymmelånga och grymmesnabba promenader och så blir det inga onyttigheter, åtminstone inte i Kortedala... Avskräckt nu?

2006-10-23 @ 22:37:19
Postat av: Ylva

Elon. Inte avskräckt. Jag hittar alltid onyttigheter. Eller så kan jag ha en kort sektion med promenader, fotmassage och annat nyttotrevligt.

2006-10-24 @ 09:08:48
Postat av: Maria

jo du - de där kravlistorna man hade blev väl inte helt avprickade *S* Men vi är ju lyckliga där vi är iaf så det blev ju rätt.

Onyttigheter kan vi klämma in när du hälsar på här ;-) Bara jag slipper fotmassage.

2006-10-24 @ 09:58:21
URL: http://www.morellens.blogg.se
Postat av: Anonym

Bara de som vill får fotmassage. Gärna massage i utbyte. Men det finns som sagt annat trevligt att göra.

2006-10-24 @ 14:47:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0