En brax i en braxask

Vi har varit och metat i ån och nu har vi en brax och två abborrar i vårt akvarium. Får se hur de trivs där. Än så länge verkar de mest förvånade över att de simmar in i en glasruta när de tror att de möter en annan fisk.

Jag fortsätter att experimentera i köket. Idag har jag åstadkommit två helt nya uppfinningar. Jag gratinerade rishultskorv med tomatkross, majs, champinjoner och ost och det blev förvånansvärt bra med tanke på att rishultskorv i sig inte är särskilt gott. Sedan kastade jag snabbt ihop en slags smulpaj med frusna äppelskivor, havregryn, smör, socker, honung och chokladbitar. Mjumm! Häromdagen gjorde jag kycklingfilé med rucolapasta. Det skulle vara pinjenötter i, men det hittade jag inga på ICA så jag köpte vanliga hasselnötter, men nu har jag fyndat pinjekärnor, och det måste väl vara det man använder?, och ska ta och göra det där igen. Rucolan blev riktigt god ihop med creme fraiche, vitlök och pasta.

Kommentarer
Postat av: Maria

Visst är det pinjekärnor (är egentligen frö fr ngt slags tall?) men om man inte har det kan man ha valnötter istället har jag för mig.

2006-09-12 @ 13:20:45
URL: http://www.morellens.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0