Fördomar och kulturkrockar

Mamma berättade något lustigt. De har haft besök av letter på skolan där hon jobbar. Några av tjejerna hon har hade kommit till lektionen och sett halvdöda ut och bara talat om att de skulle gå hem. Då hade letterna kommit dit i lördags och festat hela natten. Och söndag samma sak... och måndag samma igen. Mamma frågade om det var någon som ville följa med till Afrika för det är en grupp som ska dit om några veckor. En av eleverna som träffat letterna hade bara suckat och sagt att hon aldrig mer ville träffa några utlänningar. Så gick det med det utbytet.

I helgen träffade jag en tjej som jobbar på Säpo. Hon är tillsammans med en algerier som frågar henne ibland om hon tror att han är terrorist. Han har bott många år i Italien så hon är inställd på att få slåss för att hushållsarbetet delas rättvist.

Har en kompis som säger att hon inte kan tycka att svenska killar är fina. De är tråkiga. Hon är själv helsvensk men ser lite öststatisk ut. Eh, det var vi som träffade en kille med grekiska föräldrar i lördags.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0