Kulturkullan

Vecka 36

* Läser: Ondskans leende av Marianne Fredriksson. Jag är besviken. Det är tråkigt när en av mina favoritförfattare skriver en sådan slät bok. Ämnet borde beröra så mycket mer. Stina träffar Per, blir tokförälskad, gifter sig, får två barn, tvingas fly från Per som misshandlar henne, inser sent att han är psykopat, måste låta barnen hälsa på honom i Amerika där han våldtar sin äldsta dotter. Man får veta för lite om livet med en psykopat. Plötsligt blir det ett hopp på flera år i boken. För mycket handling inpressat på 235 sidor.

* Lyssnar på: Suomirokkia 6, 40 eilisen, tämän päivän ja huomisen tähteä. Dubbel-CD från 2001. Alltså 40 finska rocklåtar. Fast rock tycker jag är lite missvisande, det är en salig blandning med den gemensamma nämnaren att alla artister är finska och de flesta texterna också. Lånade skivan av min finska väninna som spelade den på midsommar. Fascinerande att lyssna på skivor där man inte fattar ett ord, tycker jag.

* Veckans citat:
-Alla bin i boet över garaget har dött. De måste ha fått någon sjukdom, eller något.
- Kanske bihåleinflammation?

(Jag kom inte på något bättre än min usla ordvits denna vecka.)

* Veckans händelse: Literalund, seminarium om litteratur i Lund, 4-8 september. Jag ska tyvärr inte dit men det låter väldigt intressant med föredrag om rinkebysvenska, besök av poeten/sångaren Emil Jensen och annat kul. Gratis.

Kommentarer
Postat av: Pibben

-Kanske inflammation i binjurarna?

2006-09-03 @ 21:20:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0