Kulturkullan

Vecka 18

* Läser: Har just läst ut Det andra målet av Jonas Karlsson. Det här var fascinerande! Jag brukar vara skeptisk mot när någon som är känd får göra något annat och tänka att det är typiskt att den där skådisen får släppa en skiva, det är ju bara för att han är känd. Sedan tänker jag ibland att den kan ju vara bra. Man har liksom mera att bevisa om man redan är känd. Det finns människor som är orättvist duktiga på flera saker. Jonas Karlsson är en av mina favoritskådespelare. Han har dessutom Sveriges charmigaste påsar under ögonen (förstaplatsen delad med Henrik Olsson som är programledare och pappa till Lotta Bromés barn). Kändispoäng förresten; en av min brors kompisar känner Jonas. Jag tycker det är lite fel att kalla det här för novellsamling för man måste läsa alla för att få ett sammanhang. Först när jag var inställd på noveller var jag inte så imponerad men efter ett tag märkte jag att de satt ihop på ett komplicerat vis och då blev det riktigt intressant. Slutet är helt otippat och häpnadsväckande fyndigt. Heja, Jonas! Skriv gärna flera böcker!

* Lyssnar på: Elin Peterson. Demo från 2007. Eller när den nu är inspelad. Skivan har sex spår. Fick den av en kompis i Stockholm som känner henne. Det var en kompensation för att hon inte kan komma på min valborgsfest. Hon har en ganska aggressiv stående inbjudan och jag tjatar på henne att hon inte har hälsat på mig sedan jag fyllde 25 och bodde i Göteborg. Den första jag kommer att tänka på att jämföra Elin med är Sophie Zelmani och det är sannerligen inte illa. Min kompis beskrivning är bra: "Skivan innehåller den overkligt duktiga Elin Peterson som väntar på skivkontrakt." Jag hoppas att hon får ett snart!

* Veckans citat: "Har ni tänkt på att man säger en massa konstiga saker? Som till exempel i och för sig? Vad ska det betyda? Det är ju bara fyra små ord. Man skulle lika gärna kunna säga att så och ju..."

Sagt av Adde Malmberg på föreställningen Big Comedy. Han var skitrolig. Det är svårt att citera ståupp eftersom det är så situationsbundet och bygger mycket på minspel och publikkontakt.

* Veckans händelse: Valborgsmässoafton. Vi har fest i Runkarp ikväll. Det ska bli spännande för jag vet fortfarande inte om vi blir 11 personer eller 22. Kul ska vi ha hur som helst.

Kommentarer
Postat av: Pibben

"i och för sig" säger jag ju ofta, hmmm, så är att ju, är ett annat förslag. Varför melodin one night in Bangkok, där Bangkok var utbytt mot Runkarp just började spelas i mitt huvud, har jag ingen förklaring till. Hälsa E. Ha de så roligt. Fridens.

2007-04-30 @ 18:25:47
Postat av: Ylva

One night in Runkarp! Mitt nya soundtrack!

2007-05-01 @ 17:16:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0