Vad är det för fel med att vara lat?

Vad är det för fel på folk? Fattar de inte att man ska göra så lite som möjligt? Det är en filosofi jag lärt mig av min mamma som säger att stenåldersmänniskorna inte gjorde mera än de behövde. Som igår när jag låg och sov på vår brygga. Det var säkert 25 grader varmt och fantastiskt skönt. Då kom mannen som inte är min svärfar (okej, det gäller alla män, men det här är min blivande svärmors gubbe) och förstörde alltihop genom att fråga hur det gick med målningen. Gaaah! Jag vill väl inte måla när det är toksommar heller! Jag hade målat den väggen på bastun som jag tänkt hinna med den dagen. Jag ska väl inte behöva jämföra mig med min flitige sambo, som har något fel och inte kan sitta still?

Idag stannar jag hemma från stugan. Jag har tvättat, diskat och städat ett förråd. Då tänker jag inte ha dåligt samvete för att jag ligger ute i trädgården och läser och lyssnar på musik resten av dagen. Så det så!

Kommentarer
Postat av: Elon

"Det är mycket man inte behöver göra." Fantastiskt bra motto!

2007-04-15 @ 16:18:18
Postat av: blogg_bohemen

Jag kan bara instämma! Mer vila åt folket! :)

2007-04-16 @ 07:30:56
URL: http://bohemianrhapsody.blogg.se
Postat av: Ylva

Vad som framför allt retar mig till vansinne är när någon frågar om jag är sjuk när jag ligger i en soffa och läser, eller bara tycker att jag är lat. Jag ser det nästan som arbete. Tänk vad många bra boktips jag kan ge!

2007-04-16 @ 22:02:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0