Kulturkullan

Vecka 51

* Läser: Roxette - The book av Larz Lundgren och Jan-Owe Wikström. Den här biografin kom ut 1992 och jag vet inte om den finns i någon nyare upplaga. Jag vill läsa den helt nya biografin om Per Gessle och tänkte att jag ska läsa den här först. Det är intressant att se vad Per och Marie pysslade med innan de blev Roxette. Kul också med en massa gamla bilder.

* Lyssnar på: Julen är här med Tommy Körberg. CD från 1993. Dags att lyssna på julskivor. Den här köpte jag för att själva sången Julen är här är med. Den är skriven av Ljungbybon Sölve Rydell. På skivomslaget står det (B. Butt/S. Rydell) och Billybee Songs. Jag vet inte hur mycket Billy Butt har med det hela att göra och det är inte honom jag vill stödja men som duett med Sissel Kyrkjebö är det här en riktigt fin julsång, det kan inte hjälpas. Tommy Körberg har en enorm röst som lämpar sig väl för just julsånger.

* Veckans citat:
-Är du en Ljungbymänniska?
-Frågade du honom om han är en jobbig människa?!

Mina vänner trodde att jag hade flippat ur helt när jag skulle presentera mig för en kille på en fest. Förresten så gjorde kompisen också en konstig kommentar när en kille sa sitt namn. "Jaha" svarade hon. Vi hade visst lite språksvårigheter bland alla skåningar som var där.

* Veckans händelse: En massa julaktiviteter. Själv ska jag på julfest på onsdag. Har blivit lovad åtminstone en dans (trots att jag inte kan dansa...) om det nu blir någon dans.

Kommentarer
Postat av: Anonym

billy butt har skrivit musiken och Sölve Rydell texten.

2007-12-17 @ 18:19:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0