Kulturkullan

Vecka 52

* Läser: Spelet av Neil Strauss. En inträngande analys av raggningsexpertenas hemliga sällskap. Journalisten Strauss tillbringade två år i ett hemligt sällskap för män som vill bli experter på att ragga kvinnor. Han började leta på nätet och hittade snart flera karismatiska ledare som hade mängder av bergsäkra tips på raggteknik. Det här är helt absurt och man vill inte att det ska fungera så som det gör. Jag hoppas till exempel att jag själv inte skulle gå på tekniken att bli neggad, alltså att en kille för att ragga säger något nedsättande om mig.

* Lyssnar på: En julhälsning från Cyndee med Cyndee Peters. CD från 1991. Här finns många fina julsånger som Jul strålande jul, O helga natt och Silent night, holy night. Cyndee har en fantastisk och innerlig röst utmärkt lämpad för julsånger. Jag såg henne i en kyrka som fyllde 500 år (det var nog i Angelstad) för några år sedan och hon sjöng gospel så att taket lyfte.

* Veckans citat: -Det SER äckligt ut men det ÄR gott!
Fyraårige brorsonen försöker övertyga de andra kring bordet hur gott det är med potatismos som är illgrönt av karamellfärg.

* Veckans händelse: På måndag är det julafton ju!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0