Långfärdsskridsko

Igår hade jag en riktigt dryg hemresa. Det tog nästan tolv timmar och det brukar det inte göra. Det är ungefär femtio mil mellan Ljungby och Hedemora och det är inte närmaste vägen att åka över Jönköping och Stockholm men Swebus tyckte att jag skulle göra det. Som tur var fick jag oväntat en hel timme i Stockholm så jag hann äta på McDonalds. Jag skäms lite över det men blev väldigt sugen på nuggets och kände att det var en nödlösning att leva på kakor hela dagen. Efter Sala blev det stopp. En lastbilschaufför hade troligen fått hjärtattack och kört av vägen och vi väntade i två timmar innan vi kunde köra förbi. Jag fick just veta att han dog och det tog lång tid för räddningstjänsten att få ut honom ur bilen. Otäckt!

Idag har jag och mamma åkt långfärdsskridskor på Brunnsjön. Det är inte snö men rekordmycket frost så det är faktiskt vitt på marken och väldigt vackert när det gnistrar i solen. Jag har inte åkt skridskor på evigheter så jag är stolt över att jag orkade vara ute i en timme. Det gick ganska bra men jag ramlade och la mig på rygg ett par gånger. Mamma tyckte vi skulle se vad det var för människor som kom åkandes mot oss mitt ute på sjön. Det var min mellanstadiemagister, som numera är gymnasiekollega med mina föräldrar, och hans dotter.

Jag har varit och fikat på mysiga Två systrar idag med en kompis som är hemma från England och hennes kille. Sedan skulle vi gå en sväng på stan men det var så sent så det mesta hade stängt. Vi var inne i en ny lustig affär som heter Gothic Zone, ovanligt stor faktiskt. Och jag tog kort på skylten som tillkännagjorde att de hade invigt Hedemoras första rulltrappa. Det är ju fel, vi minns rulltrappan som fanns på samma ställe när vi var små, på dåvarande Domus.

Kommentarer
Postat av: Helena

Fadern säger bestämt att det var vanlig stentrappa på gamla Domus/Konsum på den tiden de hade källarvåningen öppen, så antingen minns vi fel eller så gör han det!

2007-12-30 @ 00:49:20
Postat av: Ylva

Han har fel. Jag vet flera som minns rulltrappan.

2007-12-30 @ 11:55:47
Postat av: Anonym

hah! det var faktiskt en stentrappa!

2008-01-08 @ 11:50:42
Postat av: Ylva

Men jag vet ju flera som minns rulltrappan! Ska undersöka detta ordentligt!

2008-01-08 @ 19:00:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0