Bokrea och bokkamel

Imorgon startar bokrean, årets höjdpunkt för alla boktokar. Fast jag ser bokmässan som en viktigare händelse. Jag brukar faktiskt inte köpa så mycket böcker. Oftast vill jag bara läsa en bok en gång och då kan jag låna den. Jag har beställt några böcker från Adlibris nu men det var inte på rea.

Idag fick jag veta att det finns bokkameler i Kenya! I stället för bokbuss har de kameler som bär runt böcker som ett bibliotek. Det är ju helt fantastiskt! Kolla http://www.bibsent.no/oasen/kameler.htm

Nu har jag sett Helena Bergströms Se upp för dårarna som var en riktigt rolig film. Men jag kunde störa mig lite på präktigheten ibland som när dottern talar om för pappan hur hopplöst stolt han är men att hon älskar honom ändå. Och aldrig skulle det hända att en invandrad turktunnelbaneförare skulle få jobb som hjärtkirurg. Men som en söt liten saga funkar det. Vet inte om det bara är jag eller om andra associerar turkpappan med nobelpristagaren Pamuk. Jag kanske tycker att alla turkar ser ut så? Nej, förlåt, det hoppas jag inte. Fast jag vet att det faktiskt är så att liksom svenskar kan ha svårt att skilja på till exempel japaner så har de svårt att se skillnad på oss. Lustigt.

Såg nyss första avsnittet av Leende guldbruna ögon. Riktigt rolig serie om mörkhyade Lennart som vill sjunga i dansband. Fares Fares spelar suveränt den tuffe rapparkillen som går med på att bli medlem i gruppen. Jag vet en kille som är väldigt lik den rollfiguren.

Idag har jag förvånat i köket igen genom att hitta på en ny maträtt. Stekt kycklingkassler i tärningar, champinjoner, vitlök och nyheten creme fraiche gormet med fetaost och soltorkade tomater, och ris till. Så gott! Så nöjd!

Kommentarer
Postat av: blogg_bohemen

Vilken fantastisk idé med bokkameler! Kan inte nästa turistjippo i Sverige bli bokälgar?!?!

2007-03-02 @ 23:14:06
URL: http://bohemianrhapsody.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0