Bra film, död författare, blivande zombie

Igår såg jag den spanska filmen Att återvända som var mycket bra! Jag har nog bara sett en Almodóvarfilm innan, Kvinnor på gränsen till nervsammanbrott, och den var mest bara konstig. Den här filmen kan jag rekommendera. Den handlar om tre generationer kvinnor varav den äldsta kommer tillbaka efter sin död och det visar sig inte ens vara övernaturligt.

En av mina favoritförfattare har dött, Marianne Fredriksson. Visserligen har hon inte skrivit så bra de senaste åren men jag tror ändå hon hade flera läsvärda böcker i sig. Jag har ett särskilt förhållande till henne för det var med hennes Evas bok jag började läsa vuxenböcker.

Jag kanske ska bli zombie? Visst är de alltid vakna? Jag har nästan slutat sova och känner mig zombiefierad ibland. En fördel med att vara zombie skulle vara att de saknar känslor. Jag har alldeles för många känslor, uläääh! Åtminstone de oroliga vore skönt att koppla bort. Har ingen lust att börja med sömntabletter för det är så svårt att sluta. Eller jag kanske ska bli hemmafru? Jag kan göra god köttfärssås.

Igår sa sambon att jag kunde leta gardiner. Nej, det hade jag ingen lust med. Det är tråkigt och svårt så han ska minsann vara med. Idag började vi på Vivianns fyndbod som är en gardinaffär. De hade nästan bara fula men dyra gardiner. Varför ska alla gardiner vara antingen enfärgade eller ha stora mönster, ofta blommor? Och varför finns det nästan bara panellängder? Nästa affär var Hemtex, som hade ännu tristare saker. I halv panik satte vi sista chansen på Hemköp och där hittade vi något som får duga. Såklart panelgardiner, med stora mönster av blommor... Men i neutralt vitt och grått. Sovrummet är riktigt tjusigt inrett nu med en nysnickrad hylla och tavlor också. Särskilt nöjd är jag med förstoringen på snyggaste fåret som sambon först inte ville ha mittemot sängen så att det är det första man ser när man vaknar. Nu blev det så ändå. Idag fick jag förresten klia baggen bakom örat. Det brukar han inte tillåta. Han var så inställd på att äta löv så han knappt märkte det.

Kommentarer
Postat av: Maria

Panelgardiner är bra! Allt som är färdigsytt är bra! H gillar frasen "fin gardin"

2007-02-14 @ 14:24:30
URL: http://www.morellens.blogg.se
Postat av: Ylva

Ja, färdigsytt är bra. Tyvärr var gardinerna fem cm för långa så jag har nålat upp dem. Stolt har jag börjat fylla hyllan med pocketar och hängt upp en tovad mås under.

2007-02-14 @ 15:01:29
Postat av: Helena

Jag har inte lyckats komma i väg och se Volver än. Den bästa (eller roligaste, rättare sagt) Almodovarfilm jag sett hittills är för övrigt Ata me (Tie me up, tie me down på engelska, vet ej vad den svenska titeln är). Den blir ju inte sämre av att huvudpersonen spelas av en ung Antonio Banderas, mmm...

2007-02-16 @ 00:00:27
URL: http://www.kitten-tikka.co.uk/blog.html
Postat av: Helena

Bind mig, älska mig, heter den ju, och inte var min spanska stavning så bra heller...

2007-02-16 @ 00:01:21
URL: http://www.kitten-tikka.co.uk/blog.html
Postat av: blogg_bohemen

Att återvända (Volver) är verkligen sevärd! Älskade den filmen!

2007-02-17 @ 15:21:14
URL: http://bohemianrhapsody.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0