Kulturkullan

Vecka 9

* Läser: Bilden av pappa av Gerdur Kristný och Thelma Ásdísardóttir. Den här boken är helt ny, utgiven 2007 till Bra Böckers bokklubb En sann historia. Thelma och hennes fyra systrar växte upp i isländska Hafnarfjördur på 70-talet. Pappan var alkoholist och misshandlade mamman och utnyttjade systrarna sexuellt. Jag har varit utbytesstudent på Island och bott i ett litet samhälle där alla vet allt om alla. Efter att jag blev upprörd när jag fick veta att det bara går att göra abort i Reykjavík gick det rykten om att jag var gravid. Det har jag aldrig varit. I den här boken berättas om hur städad familjen såg ut utåt men jag undrar hur mycket grannar och andra runt omkring visste eller trodde. Det är modigt av Thelma att berätta precis hur hennes hemska uppväxt var.

* Lyssnar på: On the way to wonderland med Sunrise Avenue. CD från 2006. Jag tycker nog om finska grupper. De här finnarna låter likt, även de finska, Rasmus. Trevlig pop/rock med lättfastnande melodier. Den låt man hört spelas sönder och samman på radio är Fairytale gone bad. Det är också den bästa låten på skivan. Jag har trott att de sjöng "there´s nothing on our dice" och tyckt att det är en talande och läskig formulering. Om inte tärningen visar något alls, vad ska man göra då? Den tjusiga frasen har jag tydligen hittat på själv för i texten är det inte alls lika fyndiga "there´s nothing on our side" men i alla fall.

* Veckans citat:
- Mercan står där igen ikväll.
- Märta står där med sitt klaver?
- Vem har läskiga ben?

Sambon pratade om en bil ute på vägen. Jag trodde att närmare 90-åriga grannen Märta stod där ute med sitt dragspel och en kompis tyckte han sa något om ben... Trötta, förkylda och döva kan vi höra de mest fantastiska saker.

* Veckans händelse: På lördag kommer Melody Club till Garvaren. Det kostar 170 kronor. Spelningen börjar ungefär 23.30. Jag har sett dem förut och de är bra lajv men jag vet inte om jag ska gå nu.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0