Kulturkullan

Vecka 1

* Läser: Simon och ekarna av Marianne Fredriksson. Det här är en av mina absoluta favoritböcker. Jag läste den för många år sedan och fick lust att läsa om den nu för jag mindes inte riktigt vad den handlade om utan hade mest en känsla av lycka som jag får av riktigt bra böcker. Är lite ängslig att jag inte ska tycka att den är lika bra längre, men nu har jag kommit en bit och än så länge njuter jag av det vackra språket. Handlingen kommer jag att ta upp i läsdagboken.

* Lyssnar på: Pengabrorsan med Moneybrother. CD från 2006. Jag har inte tyckt om Anders Wendin som Moneybrother förut. Eller har väl varit mest likgiltig. Men så såg jag honom på faddergalan när han sjöng en låt på svenska och oj, vilken skillnad! Nu låter han plötsligt som Plura och Lundell. Han har översatt några engelska favoriter och det här är en riktigt bra skiva. Jag vet inte vad det ska vara i original men roas av att man kan få med ordet "bemanningsföretag" i en låt.

* Veckans citat: "Jag tycker om dig. Och ost." Sambons kärleksförklaring på nyårsnatten.

* Veckans händelse: Julutställningen Snö och is pågår fram till den 5 januari på kommunbiblioteket. Annars vet jag inget särskilt som händer denna  vecka.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0