Kulturkullan

Vecka 5

* Läser: I en klass för sig av Curtis Sittenfeld. Böcker om internatskolor fascinerar mig ofta för att det är en så annorlunda värld. Själv har jag bott på en folkhögskola och det var verkligen ett helt eget litet samhälle. Boken har jagberättaren Lee Fiora som till en början är ensam och beskådar allt som händer utifrån. Så småningom skaffar hon sig vänner på skolan. Hon är bara fjorton år vid bokens början men ändå väldigt mogen i sitt sätt att tänka.

* Lyssnar på: Eivor Pålsdóttir. CD avspelad från en kollega. Eivor är från Färöarna och sjunger på färöiska, engelska och svenska på skivan. Det är såklart roligast med spåren på färöiska. Det är lite visor, lugna sånger som skulle funka som vaggvisor. Mjukt och vackert!

* Veckans citat:
- Har ni några böcker om narkotika?
- Sa du fårticka?
Ibland tycker jag att eleverna frågar efter lite väl smala ämnen...

* Veckans händelse: På lördag kommer Hardcore Superstar till Garvaren i Ljungby för jag vet inte vilken gång i ordningen. Uppträdande 23.30, kostar 160 kronor. Några elever frågade om jag kan köra dem till Balders hage i Häradsbäck där Markus Fagervall ska uppträda. Det var ju också en idé. Jag vill i och för sig gärna se honom, men jag ska nog inte gå på ett ställe med 15-årsgräns.

Kommentarer
Postat av: solen

Spelar roll :)
Markus vill Ha dig där :)
"riktiga kvinnor" *ler*
välkommen in på markus forum www.markus.se och tråden "vi som är kvinnor och gillar mannen Markus"
kram schysst blogg :)

2007-01-28 @ 20:33:53
Postat av: Maria

Du MÅSTE säga vad du tyckte om "en klass för sig" sedan. Jag blev så vansinnigt störd av översättarmissen i början. Menar "djupfrysta potatisen" måste väl egentligen ha varit friterad och hur sjutton kan man klanta sig så? Vad jag tycker i övrigt... Njae...

2007-01-28 @ 21:01:03
Postat av: Ylva

Vill Markus att jag ska komma dit? Då ska jag fundera på det.

2007-01-29 @ 16:56:43
Postat av: Magnus

Ajlajkjårblogg! Kom in på den när jag kollade sökreferenser och vi hadge gemensamt att ha använt ordet "panelchock"... hehe.

2007-02-02 @ 11:20:24
URL: http://gamlanorrvagen.bloggagratis.se
Postat av: Ylva

Lustigt. Trodde bara att det var jag som använt ordet panelchock.

2007-02-03 @ 18:03:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0