Vänfientlig

Jag hörde en sak jag kan fundera lite över på radion. En kille läste en dikt och sa att han inte var främlingsfientlig utan vänfientlig och sedan hörde jag tyvärr inte fortsättningen. Jag kan tänka mig att det är när man är folkskygg och inte orkar med någon. Eller när man är rädd att komma för nära. Tänk om jag tycker mer om den här människan än hon tycker om mig?

Idag började jobbet rejält. Igår hade vi studiedag och informerades om första hjälpen och brandskydd och allt möjligt. Idag kom alla eleverna, däribland de nya från vux och SFI. Det blir nog bra men det märks ju att det är väldigt många elever på skolan. En invandrare blandade svenskan med tyska och skulle gå hem och hämta ett personnummer tills imorgon.

Kommentarer
Postat av: Elon

Vänfientlig, snyggt exempel på en paradox. Är man fientlig mot sina vänner så blir de ju ens fiender, eller?? Undrar vad fiendevänlig är i så fall? Det här med att vara rädd för att komma för nära låter mig mer som nån sorts vänoro.

Kær kvæðja frá Gautaborgurinnar (tar med alla tänkbara kasusändelser för säkerhets skull)

2007-01-10 @ 15:39:45
Postat av: Ylva

Jag funderade också på det där med vänfientlig. Det kan vara ett Romeo-och-juliaproblem, om man tycker om sin fiende så är man kanske fiendevänlig?

Oj, vilken snygg hälsning! Tror att det heter Gautaborgi, men säker kan man sällan vara på det där lustiga språket.

2007-01-10 @ 17:13:04
Postat av: Pibben

Visst kan man vara fiendevänlig, jag har suttit i möte med leverantörer mer än en gång där stämningen varit hård, men efteråt kan man snacka lite skit, skoja å gå ut å ta en öl ihop. Det är nog vardagsmat i entreprenör-svängen. Fridens.

2007-01-10 @ 18:49:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0