Kolarveckan

Igår var vi i Agunnaryd på Kolarveckan. Man kan titta på www.agunnarydskolmila.se för att få en liten uppfattning om vad det är. Det är en kul tillställning, där allt kretsar kring en kolmila. Man är på ett stort fält där man kan gå runt och titta på själva milan såklart, tjärbränning, garnfärgning och andra traditionella hantverk. Sedan osar man en blandning av mila, tjära och grillat fläsk. Där är kul för det är så blandad publik i alla åldrar. Vi hittade till exempel vår höleverantör, den ende jag hört säga nänämensan. När vi kom dit vid halvåttatiden på kvällen var det allsång med Peje. Peje är en dryg lokalradiosnubbe som drar samma skämt hela tiden och de är inte särskilt roliga ens första gången. Sedan fick vi se Jan Harpo Svensson (han med hiten Moviestar), Jenny Winquist (känd från Kronobergstoppen), Göran Ringbom (med Snabbköpskassörskan) och så dem som jag mest åkte dit för; Party Providers, fartigaste coverbandet jag vet. De hade med sig kamera men jag kommer inte ihåg vad deras hemsida heter för tillfället, ska leta lite mera efter den. Jag såg dem för första gången för ett år sedan när jag var på konferensresa till Markaryd. Det var en glad överraskning, vi visste inte alls vad som skulle hända på kvällen. Tidigare under dagen hade vi haft lite gissningstävling om personalen. Någon hade beskrivit sig själv som innehavare av en frisyr som en piasawakvast. När jag och en kollega fick syn på sångaren i Party Providers trodde vi att det var en markarydsbo och vi hade pratat om att beblanda oss med lokalbefolkningen, vilket var lite svårt med tanke på att skolan hyrt hela konferensanläggningen. I alla fall, när kollegan såg sångaren utbrast hon; Är det piasawakvasten?

Kommentarer
Postat av: Elon

Nänämensan!
Det fartigaste coverbandet jag vet är Smalare än Thord. De är ju riktigt fartiga. Så du menar att Party Providers är ännu fartigare? Shit, då är de fartiga asså. Sláinte är ju också ganska fartiga annars...

2007-07-28 @ 09:27:36
Postat av: maria

hellre fartigt än fisigt?

2007-07-28 @ 19:12:23
Postat av: Ylva

Elon. Javisstja, dem har du berättat om, men jag har inte sett dem så PP är fortfarande det fartigaste coverbandet jag vet.
Maria. Fartigt är klart bättre än fisigt! Hellre utfart än infart...

2007-07-28 @ 19:43:34
Postat av: Kåla

Hej Ylva,
Tack för kommentaren i vår gästbok, samt det sköna omdömet du gett oss här i din blogg. Markarydsspelningen förra sommaren är forfarande en av de 3 bästa spelningarna vi har gjort.
"piasawakvasten" :-).... Får väl ta ett allvarligt snack med min frisör...;-)
Ha det gott
Kåla - PartyProviders

2007-07-30 @ 01:03:40
URL: http://www.partyproviders.net

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0