Kulturkullan

Vecka 29

* Läser: Andra människor läser mycket på sommaren när de har tid. Jag tar liksom lite ledigt från läsandet i stället. När sambon är ledig samtidigt läser jag inte alls mycket. Jag brukar läsa en bok i taget men nu är jag helt splittrad och blir inte färdig med någon. De senaste veckorna har jag läst lite Florida av Margareta Lindblad och Willy Westby, Drömstället av Melissa Bank, Kvinnan som gick in i dörrar av Roddy Doyle, Utslag av oro av Mark Haddon och Saker jag inte förstår och personer jag inte gillar av Lena Sundström. Samt läst ifatt två veckor av Smålänningen och köpt tidningen Cosmo girl. Hm, ja, jo, lite läser jag allt, men det verkar dröja innan jag får någon ordning på min läsdagbok igen.

* Lyssnar på: Send away the tigers med Manic Street Preachers. CD från 2007. Jaha, det här var ju inte så lyckat. Jag vill så gärna tycka om Manic men ibland är det så svårt! Började riktigt gilla dem med skivan This is my truth tell me yours 1998 och var till och med och såg dem på Kåren i Göteborg då. Tyvärr har de aldrig lyckats göra någon så bra låt som If you tolerate this your children will be next igen. Nu är de tillbaka till soundet de hade på nittiotalet. Lite för skramligt och bråkigt för mig. Det är så synd när sångaren har en så bra röst för ballader. På nya skivan är det egentligen bara Your love is not enough som sticker ut lite och extra roligt med den är att svenska Nina Persson från Cardigans medverkar.

* Veckans citat:
- Vilken våning?
- Good morning!

Jag hörde en familj som pratade norska i väntan på en hiss i Florida men de förstod visst inte att jag pratade svenska... Senare vid samma hiss frågade jag en man om han skulle upp eller ner fast vi var på botten.

* Veckans händelse: På lördag ska vi på Per Gessle på Slottsskogsvallen i Göteborg. Det har gått många rykten om att turnén säljer dåligt men det var tydligen en bra premiär i Halmstad. Och det vore väl fan om inte Gessle funkat i Halmstad, då skulle det vara dags för honom att lägga av. Han säger själv att det är så konstigt när tidningarna skriver att det går dåligt så fort det inte är utsålt och att han ändå kör sommarens största turné. Jag håller med honom. Nu lurar jag på hur jag ska få honom att spela Signal, som jag tycker är bästa nya låten, men den finns bara på bonus-cd.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0