Mera resedagbok

9 juli
Sambon fyllde 32 och vi hade tänkt att han skulle få fiska. Tyvärr var det inga flera anmälda så det blev ingen fisketur. I stället åkte vi glasbottenbåt och fick se haj och många gulblårandiga fiskar. Resan var knappt nittio minuter men det räckte gott och väl för mig och några andra som blev yra och lite illamående. Vilade lite på rummet tills jag mådde bra igen. Okej, det kan inte hjälpas, nu kommer det: stranden på Bahamas var ett riktigt paradis! Turkosblått vatten, fin vit sand, lagom fläkt från havet, palmer och alltid lediga parasoller och solstolar. Badade grundligt i både hav och pool. Åkte båten till Marketplace och åt fint dagen till ära. Gick vacker promenad på stranden på natten. Det är så konstigt för vi var helt ensamma. Jag fattar inte att folk inte utnyttjar kvällar och nätter mera när det är för varmt för att vara utomhus på dagen, om man inte är i vattnet. Kanske anses det farligt att vara på stranden i mörkret, men det kändes helt tryggt.

10 juli
Bahamas firade sin 34-årsdag som självständigt. Det betydde att vår bussutflykt på tre timmar blev helt fånig. Först åkte vi till en bar på stranden som var stängd och där var bara några souvenirförsäljare som försökte pracka på oss fula t-shirts. Sedan var vi på en marknad, även den rätt stängd, där var bara några fruktstånd öppna och vi köpte frusna drinkar. Sista anhalten var International Bazaar, stort köpcenter, som säkert hade varit skitroligt att gå runt om det bara hade varit öppet. Inga skattefria juveler till mig. Vi satt längst fram på bussen och där fläktade det skönt för dörren var öppen hela tiden. Badade i havet och poolen. Satt länge i pubgrottan och drack Pirate juice (många sorters Bacardi, apelsin-, ananas- och tranbärsjuice), shots och bahamölet Kalik. Åkte in till Marketplace och åt. Lyssnade på en grupp med sex killar från närmsta ön som spelade reggae. De var bra! Tror att de körde egna låtar, kände åtminstone inte igen någon. Tjusigt fyrverkeri. Badade i havet på natten. Fint och romantiskt tills sambon sa att det var något som bet honom. Då fick jag hemskt bråttom upp ur vattnet.

11 juli
Checkade ut och låg i havet tills vi skulle åka. Kvällskryssning var roligare än morgon-. Det händer mer med tävlingar och musik. Tittade på när solen gick ned vackert i havet. Av någon obegriplig anledning tog det tre timmar att komma av båten och genom tullen. De bad om ursäkt en gång att det tog tid för att de höll på att röntga igenom alla väskor, men sedan tog det ett bra tag till efter det när inget alls hände. Vi hade inte ens checkat in något bagage så vi borde ha fått gå av tidigare. Kom fram mitt i natten till samma hotell som vi varit på tidigare.

12 juli
Åkte till The Keys, ett pärlband av öar som sträcker sig sjutton mil ut i havet och ligger bara fjorton mil från Kuba. Checkade in på hotell i Tavernier som ligger i början av öbältet. Körde längst ut till Key West. Där var det svårt att hitta en parkering och vi såg ingenstans där man kunde komma nära stranden för det är militärområde där. Vi åt god Key Lime Pie och vände tillbaka mot hotellet. När vi hittade ett ställe där man kunde köra ned till stranden tänkte vi bada. Jag och mamma gjorde det men de andra ångrade sig för att det var för varmt! Det var säkert 45 grader i vattnet, helt galet! Såg roliga vinkarkrabbor och andra som snott fina snäckor att bo i. När vi var nära hemma hittade vi en trevlig restaurang. Sambon var så hungrig så han var yr och beställde in den största köttbit jag någonsin har sett på en tallrik. Fin och lyxig restaurang (jodå, jag åt också en rejäl och blodig bit) men väl stora portioner. Jag körde hem för att de andra skulle få dricka vin och öl, och för att kunna säga att jag kört bil i Florida. Det var mörkt och otäckt och gick dåligt. Vår Pontiac var stor som ett hus och hade en svängradie som jag inte är van vid, men vi kom i alla fall hem. Vi gick en fin promenad på den upplysta boardwalken på hotellområdet på kvällen och där fanns en termometer som visade 25 grader. Klockan elva på kvällen! I like! Jag har svårt för tokheta dagar, men varma nätter är helt fantastiskt!

13 juli
Vi försökte köra så långt ut det gick på The Keys åt andra hållet men där ligger Ocean Reef Club som var avspärrat. Körde tillbaka till Kissimmee och samma hotell som första natten. Gick en kvällspromenad längs gatan. Hittade två öppna klädaffärer varav den ena skyltade med att de hade t-shirts i storlek 6X. Tyvärr såg vi inte större än 3XL, det hade varit intressant. Såg några roliga ödlor och grodor. Åt på Steak n´shake. Jag tyckte det lät skitbra och trodde det betydde stora stekar och milkshake men de hade mest hamburgare. Och god Frozen Yogurt som föreställde att vara ett lightalternativ, hehe...

14 juli
Kom iväg från hotellet halvåtta och det tog bara en halvtimme till flygplatsen så vi hade gott om tid eftersom planet var sent och inte gick före elva. Bättre resa åt detta håll. Flög från Orlando till Atlanta och sedan till Köpenhamn. Köpte en ny (för mig i alla fall) parfym; Calvin Klein Euphoria. När vi klev av på Kastrup såg jag en skylt med texten dansk limousinetaxi och tänkte att det var tråkigt att ingen stod och väntade på oss. Då träffade vi på en kompis som skulle flyga till Finland. Hon tyckte vi såg slitna ut. Ja, klockan var ju fyra på morgonen enligt vår tideräkning. Vi kom hem till Ljungby vid ettiden. Kollapsade i några timmar, utom sambon som genast åkte och tittade till fåren. Mamma och pappa körde hem till Hedemora på kvällen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0