Vargjakt och taklägg

Jag såg något så konstigt nära stugan så jag fick inte fram något vettigare än "Ububub... Det var något som sprang där!" och pekade vilt men sambon hann inte se något. Det såg ut som en schäfer, men det finns det ingen i närheten. Jag hoppas att det var en räv hellre än en varg eftersom vi inte vill ha våra får sönderrivna. Vi försökte spåra sedan men såg inga hundliknande spår, utan bara våra egna och mindre som nog var efter rådjur.

Vi har lagt tak på bastun eftersom takpappen inte håller för sådana här tokregn som vi riskerar att fortsätta ha i tre veckor till enligt den mest pessimistiska prognosen vi hört. Stolt vill jag berätta att vi hann lägga hela taket på en dag, eller åtminstone allt som är betongpannor, det är bara lite jobb kvar kring skorstenen.

På hemvägen från stugan passerar vi Kånna och där stannade vi till igår och gick på berättarfik i ett partytält. Jag ville stötta en nuvarande och en före detta kollega. Det var tänkt att det skulle ha varit en flottfärd från stan ut dit följt av berättarfiket, men flottfärden var inställd på grund av att det är så högt vatten i ån så att flottaren tyckte det var för strömt för att våga garantera säkerheten. Det var mysigt att sitta där vid åkanten och lyssna på historier, förutom att det blev gräsligt myggigt på slutet.

Kommentarer
Postat av: Elon

Ububub! Men inte finns det väl vargar i Småland... eller?

2007-07-28 @ 09:29:04
Postat av: Pibben

Jodå Elon, allt emellanåt så dyker dom upp.

2007-07-28 @ 17:21:47
Postat av: Ylva

Jo, vargar har skådats i Småland. Men det jag såg var troligen en räv. Det finns rävspillning i baggens hage, men honom vågar de sig nog inte på. Fast idag är han snäll för vi har proppat i honom äpplen. Det ser roligt ut när han tuggar som värsta kakmonstret och äppelbitarna flyger...

2007-07-28 @ 19:46:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0