Berättarfestival

Nu är årets berättarfestival i Ljungby över. Det var den artonde i ordningen och jag har besökt fler evenemang än någonsin. Tidigare har jag tyckt att det är lite dyrt med 150 kronor för en föreställning, men nu orkade jag inte räkna efter så noga utan har varit på allt jag kunnat, och ser det som fortbildning. Det är många namn som kanske inte så många har hört talas om men jag tänker ändå göra en uppräkning över alla jag sett. Kanske imponerar det på någon, själv är jag åtminstone lycklig och nöjd! Alltså, jag har från fredag till tisdag lyssnat på: Solveig Ternström, Heather Forest, Margrethe Höjlund, Karin Ferry, Svend-Erik Engh, Esmeralda Moberg, Sofia Jannok, Anders Sandkvist, Theresa Amoon, Sigrid Ogland, Helen Dejke, Göran Palm, Katarina Mazetti, Ann-Carin Ånman, Eva Andersson, Meg Johnson, Marina Sundström, Saga Alexanderson, Olivia Bergdahl, Per Gustavsson, Patrik Sundin & Lizette Eklund, Sam Cannarozzi och Berättare i Väst.

Jag har skaffat mig en ny idol i Olivia Bergdahl som ska fylla 18. Hon är helt fantastisk och vann Poetry Slam-SM i år. Kolla hemsidan www.oliviabergdahl.se. Tjejen har otroligt fyndiga texter med rader som; "och nu vrålar den rösten: det gör ont! som en gatans Lena PH." Jag och ett par kompisar pratade om att vi höll på att bli beroende av berättande och ska starta en förening för tillnyktrande som ska heta Anonyma Berättare. Inatt var jag vaken vid fyratiden och komponerade en dikt (inspirerad av Olivia på något vis) men den blev så smärtsamt ärlig så jag verkligen måste vara anonym.

Igår var jag i Halmstad på femlänskonferens för gymnasiebibliotek. Det var särskilt intressant för mig att få göra studiebesök på Sturegymnasiet som faktiskt gav mig jobb för sex år sedan innan jag ens var färdigutbildad. De sa att jag kunde få ledigt när jag skulle åka till Växjö och tenta, men det sista året läste jag litteraturvetenskap, vilket betydde att jag läste hela dagarna och hade hemtentor. Tackade nej till jobbet, men var lite stolt över att jag fått det.

Vi fick lyssna på en föreläsare som heter Ola Pileroth och är informationsguru på högskolan i Borås. Synd att han inte var där när jag gick där för han lyckades göra ett komplicerat vetenskapligt ämne riktigt roligt. När jag läste på power pointen fattade jag knappt vad som menades men karln gjorde det alltså begripligt och dessutom kul! Jag tyckte till råga på allt att han var lik Felix Herngren och då blev det ännu roligare. Tänk Papi Raul som föreläsare... Tyvärr var jag och kollegan tvungna att åka ganska tidigt, men vi hann vara med och äta lyxig lunch på Grand. Åkte med kollegan hem till henne. Tittade på när de flyttade kor, vilket blev lite dramatiskt eftersom en kossa fick frispel och plötsligt hoppade rakt över ett staket. Åkte med henne och dottern in till stan och gick på en berättarfest där jag lyssnade på Olivia (för andra gången), Anders Sandkvist och Katarina Mazetti.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0