Kulturkullan

Vecka 23

* Läser: Expert på att rodna av Katarina von Bredow. Detta är den tredje boken jag läser av von Bredow, som har skrivit en mängd ungdomsböcker. Hon är väldigt bra på att beskriva hur tonårstjejer tänker. Natalie går i åttan och när hennes mamma ska flytta ihop med sin nya pojkvän måste hon såklart följa med. Man har inte så mycket val när man är 14 år. Hennes pappa är död så han är varken något alternativ eller problem. Natalie är inte överförtjust i att flytta ut på landet och börja i en ny skola, tänk att inte få träffa kompisen Maja varje dag, som det alltid har varit. Fast det är inte bara dåligt att flytta, hon får en ny "bror", Jerker, som är spännande och snygg.

* Lyssnar på: Kasino med Pontus & amerikanerna. CD från 1998. Ibland får jag låten God morgon Columbus eller Min bror och jag  från deras andra skiva på hjärnan. Tyvärr har jag bara dem på kassett och bandspelare har jag bara i stugan så nu får jag nöja mig med att lyssna på den här som jag har på CD. De låter ungefär likadant som på tidigare skivor men jag var väl kanske lite mer hänförd när jag var yngre och lärde mig texter utantill. Fast Huset som vi byggt minns jag. Den spelades nog på radio som singel.

* Veckans citat:
-Vet du ett ord på värmländska med fyra Ö?
-Nej.
-Ölöppnare...

Sagt av en kille som pratade östgötska så jag blev glad och så pratade jag dalmål så han blev glad och så presenterade han en tjejkompis som pratade värmländska så jag blev glad igen.

* Veckans händelse: Nationaldagen på onsdag. Ledig dag mitt i veckan. Jag har inget planerat men skulle kunna tänka mig att åka till Sundet och äta våfflor, eller gå till hembygdsparken i Ljungby och äta våfflor. Jag tror jag ska starta en ny tradition och äta våfflor på nationaldagen!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0