Kulturkullan

Vecka 24

* Läser: Varulvsvalsen av Sigge Eklund. Det här gör ont i hjärtat från första sidan. Rebecka har blivit tillsammans med Hannes igen. Det betyder att hon efter fyra års nykterhet har börjat knarka igen. Trots att hon har ett bra liv med sin tvåårige son och är i början på en ny utbildning hon länge velat gå. Förtvivlan slår ned i hennes anhöriga som försöker få in henne på avgiftning. Jag brukar inte tycka om böcker med korta meningar, men här fungerar det. Det enda jag har att invända efter femtio sidor är att det är svårt att veta vem som säger vad när det inte är några som helst samtalsmarkörer.

* Lyssnar på: Per Gessle weekend på Radio Rix FM. Jag vet inte om Gessles nya skiva har kommit ut än, men ska köpa den. Det vet jag. Det gör jag alltid. Jag tycker inte att han har någon särskilt bra sångröst, men som han säger själv, på något sätt förknippar man honom med sommar. Jag tycker om allt han gjort, särskilt på svenska med Gyllene Tider. Hoppas att nya skivan blir något liknande. Låten En händig man är väl sådär. Men jag är rätt säker på att skivan är bra. Jag gillar ju hans enkla sätt att sno melodier och tralla lite dumt ibland.

* Veckans citat:
- Ostindiefararen kommer hem till Göteborg imorgon.
- Vad roligt.
- Det ska vara som ett karnevalsområde i frihamnen och de räknar med 200 000 pers.
- Vad roligt!
- Det kommer att vara hur mycket folk som helst och man kommer inte att kunna se någonting.
- VAD ROLIGT!
 
Sambon har nog lite svårt att fatta hur kul jag tycker det är att gå på festival och vi åkte inte till Göteborg. Ingen av oss ville sitta flera timmar i bil när det var 30 grader varmt.

* Veckans händelse: Våra studenter springer ut från Sunnerbogymnasiet på onsdag klockan 16.30. Då står jag i ett fönster i klassrummet ovanför entrén och tittar på.

Sedan har vi berättarfestival 15-19 juni.

Kommentarer
Postat av: Maria

jag fick inte heller titta på ostindiefararen, vi tittade på hus istället - det var varmt...
men på hemvägen mötte vi jättekrotegen med dignitärer som skulle forslas ut till Landvetter o flygas hem. Poliser, ambulans o limousiner...

2007-06-10 @ 23:00:45
Postat av: Maria

patybenken kanske helt enkelt skall vara ljudhärmande?
datorspråklighet gör att sån stavning blir väääldigt vanlig.. då kan man vara kaxig
fast man inte kan stava.

2007-06-10 @ 23:23:30
Postat av: Ylva

Maria. Förlåt, måste bara: Är krotegen också ljudhärmande? ;-) Tror inte att de som sitter på patybenken är så avancerade så de tänker ljudhärmande...

2007-06-11 @ 11:44:29
URL: http://yfronten.blogg.se
Postat av: Maria

krotegen kanske inte är så ljudhärmande som nyskapande... Jag stavar värre än vanligt när jag har värmeslag

2007-06-11 @ 23:03:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0