Kulturkullan

Vecka 25

* Läser: Utslag av oro av Mark Haddon. Jag tyckte att debuten Den besynnerliga händelsen med hunden om natten var bra men inte fullt så fantastisk som det  verkade i alla recensioner jag sett. Därmed har jag inte för höga förväntningar på denna. Fast nyfiken är jag eftersom en kollega sa att det är en sådan bok som man inte vill lägga ifrån sig. Bra förutsättningar och än så länge är jag road av alla förvecklingar och absurda händelser.

George tror att han har cancer och funderar på att ta livet av sig. Hans fru Jean är otrogen med en före detta kollega till George. Deras dotter Katie ska gifta sig med Ray, som ingen i familjen gillar. Deras son Jamie vill inte gå på bröllopet och än mindre ta med sig sin pojkvän. Detta låter ju mest sorgligt men är faktiskt hejdlöst komiskt.

* Lyssnar på: N.B. med Natasha Bedingfield. CD från 2007. Jag har inte fastnat lika mycket för denna som för debuten från 2005 med fantastiska låten Unwritten, som för övrigt är med även på den här skivan. Men rösten är densamma, ibland lite hes, ofta ljus, alltid själfull och speciell. Det är kul att Natasha gör sin egen grej och kastar sig mellan olika stilar, fast jag tycker bäst om de lugnare låtarna. Det verkar ha hänt mycket i Natashas liv de senaste åren. Hon har gått från den frustrerade tjejen som trivdes som single och nu är det I wanna have your babies. Det är bara att tacka och ta emot att hon fortfarande kan skriva bra texter fast hon nu verkar mer tillfreds med sitt privatliv.

* Veckans citat: Chokolade skaber faste former og holder på dem.

Ur en liten broschyr från en dansk chokladfabrik.

* Veckans händelse: Midsommar! Kan firas i Runkarp, ditfraktad med traktorvagn, på ett loft med många glada människor. Till exempel.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0