Miss-sommar

Ironiskt. Årets viktigaste utomhusfestdag passade vädergudarna på att öppna skyarna. En midsommar, en sommarmiss, en typisk svensk sommar kanske? Det är synd att det inte finns någon att skylla på när det är så typiskt, när man verkligen, verkligen vill att det ska vara soligt och så spöregnar det. Alla väderprognoser hade varnat för regn, till och med regnkaos med översvämningar, men jag ville inte tro att det skulle kunna bli  dåligt. Fint väder både dagen innan och dagen efter, vad är det här? Jag tänkte att den som säger "Det finns inget dåligt väder, det finns bara dåliga kläder" ska jag slå på käften. Sambon modifierade det lite:  "Det finns inget dåligt väder, det finns bara för lite brännvin" så då lät jag bli att slå honom. Allt vi kunde rå över fixade vi dock till det bästa och vi hade en sjujävla midsommarfest ändå, men det var synd om värdparet som hade förberett att vi skulle klä midsommarstång, äta på en fin uteplats och andra utomhusaktiviteter. Traktorvagnen åkte vi i alla fall och trotsade regnet. Jag försökte hålla stämningen uppe och visa på hur idylliskt det ändå var och pekade ut ett rådjur, men en kompis såg inte djuret utan tittade i den riktningen och fräste "en höboll!". Ändå hade vi roligt där på flaket. När vi skulle åka från vår stuga frågade en kompis var hans tjej var någonstans, om vi hade låst in henne. "-Ja." sa jag som kom ihåg i ungefär två sekunder att hon sa att hon bara skulle gå på toa innan vi åkte och sedan gick ut ur stugan och låste två dörrar noga.

Vi fick äta inomhus, sedan var det traktorvagn igen till ladan där festen fortsatte. Vi var 17 personer som satt vid ett långbord och åt sill och nypotatis. Jag tänkte som vanligt tokvägra när det såg ut att vankas karaoke men det var playstation singstar vilket innebar att man sjunger i en mikrofon men det hörs knappt utan originalartisten hörs mer. När jag väl ville vara med och sjunga tillsammans med några andra tog dem ifrån mig micken hela tiden. Då blev jag upprörd, eftersom jag plötsligt tyckte att jag sjöng skitbra och till och med maskinen ofta bedömde mig som "ok", "good" eller "cool" och bara ibland "bad" eller "awful". Annars var det väldigt roligt och efter singstar hade vi riktigt disco. Killen som ägde grejorna tyckte det var så kul så han vägrade gå därifrån. När alla andra gick hem stannade han kvar, drog fram en soffa till stereon och låg där ensam tills han vaknade och tyckte det var kallt, fast vi hade tagit med mängder av filtar han kunde ha lagt sig under. Tyvärr spelade han mycket musik som bara han gillade (goa, trance, techno och annat jag inte förstår alls) och ibland gick alla andra ut men det bekymrade inte honom. Det såg fräckt ut utifrån med en lada som var upplyst av blacklight och stroboskop med hög musik pulserande genom natten.

Jag och sambon var hemma vid halv två på natten. Det var ganska sent ändå med tanke på att festligheterna började redan klockan tre på dagen. Som mest var vi tydligen sju personer och en hund som sov i stugan men när vi klev upp dagen efter, långt in på dagen, hade några åkt hem.

Kommentarer
Postat av: maria

Ha, jag sjöng också singstar på midsommar! Vi funderar faktiskt på att skaffa det så småningom - då får du komma hit o sjunga med mig.

2007-06-24 @ 23:42:49
URL: http://www.morellens.blogg.se
Postat av: Ylva

Maria. Oj, då får jag öva hos Cili så vi kan sjunga riktigt vackert!

2007-06-25 @ 19:18:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0