Patybenken

Jag och en kompis skrattade gott när vi gick förbi en av fyllebänkarna vid Järnvägsparken och såg att någon karvat in patybenken på den. Undrar om det är någon som varit jättefull som gjort det eller om det är en som inte kan stava, eller en kombination. Jag blir lite trött på att höra att man inte behöver vara dum i huvudet för att man är dyslektiker. Nej, det behöver man inte, men det kan mycket väl hända att man är det.

Det är tråkigt att Povel Ramel har dött. Ändå får man väl säga att han nog har hunnit med det mesta man kan begära av en entertainer. Han blev faktiskt 85 år och det är gammalt. Det första jag tänker på som han gjort är Far, jag kan inte få upp min kokosnöt. Minns när jag såg den på TV första gången och tyckte det var skitroligt med raden "Minns du flygeln far? Glöm bort den är du rar!".

I fredags hade treorna satt upp åretslistor på skolan. En kollega sa att jag var med där och tydligen var lik en elev. Tyvärr mindes hon inte vem det var och jag fick aldrig se de där listorna. Så provocerande! Nu vill ju jag veta vem jag skulle vara lik på skolan. Är det någon som sett listan som kan upplysa mig? Listorna påstods vara godkända av rektorerna men hade ändå blivit nedtagna när jag kom till jobbet. Undrar om det är en elev som ser ut som en bibliotekarie eller om det är jag som ser ut som en elev? Hoppas att det är någon som ser trevlig ut, och att hon inte blev ledsen för påståendet.

Sambon blev bekymrad när jag sa att det är tråkigt i stugan och att jag inte har något att göra där. Jag ville inte sova där inatt. Men vi åkte ut på dagen och hade riktigt trevligt. Eftersom det var ungefär 30 grader varmt orkade faktiskt inte sambon snickra och pyssla särskilt mycket utan vi låg och plaskade runt i dammen i flera timmar. Det är faktiskt riktigt roligt att simma runt på luftmadrass och rensa ogräs. Och så har vi spelat boule.

Kommentarer
Postat av: Anna

... fast risken att man är dum i huvudet och INTE dyslektiker är förstås ännu större! Kostar jag på mig att skriva eftersom jag också förr sammankopplade stavfel med nästan-dumhet men nu är gift med smarte doktoranden och mannen med stort M.
Eller misstolkar jag ditt inlägg? "Mycket väl kan vara det" - ja, det kan väl vem som helst mycket väl vara?
En sak är säker: att vara dyslektiker verkar vara pest och pina och jag är enormt glad att jag inte är det.
Afton!

2007-06-10 @ 22:26:47
Postat av: Anna

.... eh,
ja och så min poäng då: mannen är så klart dyslektiker!!!!!!!! (han med stor M, ja du begriper!) och får allt som oftast höra att han är "gymnasial" (?) i forum för att stavningen bara gör en hisnande matt. Vad göra? Det är ju så att det man lägger fram är det som tolkas. Men men. Fick lust att svara bara.
Nu ska jag dra mig.

2007-06-10 @ 22:29:11
Postat av: Ylva

Anna. Jag tror inte att det hänger ihop alls! Som du säger, det är större risk att man är dum i huvudet utan att vara dyslektiker. Jag har bara blivit less på att det tjatas om att man inte är korkad för att man är dyslektiker, men tjatet verkar behövas. Och så vet jag flera som är dyslektiker och stendumma... Man behöver inte vara osmart för att man har cancer heller, men man KAN vara det. Undrar om det där blev mer begripligt.

2007-06-11 @ 11:41:13
URL: http://yfronten.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0