Pupiller och kondorer

Jag brukar skriva packlistor innan jag ska resa någon längrestans. Och reser jag kortare skriver jag ändå nästan alltid komihåglistor för det absolut nödvändigaste (filofax, plånbok och p-piller brukar det stå). Jag gjorde en gång den optimala packlistan när jag beräknades vara borta ett år på Island. Det roliga var att göra stavningskontroll. Detta var 1992 och datorernas ordförråd var något begränsade. Där jag skrivit p-piller och kondomer hade datorn rättat det till pupiller och kondorer! Över huvud taget var det väldigt underhållande med stavningskontroll förr. Jag använder det sällan eftersom stavning är ungefär det jag faktiskt är bäst på. Men som sagt för underhållning. En kompis hade skrivit ut programmet för det årets Dala-Rock, även detta måste ha varit tidigt 90-tal, och fått de mest hejdlösa förslag av deras dator. Jag minns särskilt Staffan Hellstrand = Stamfar Helskinnad, BUN = BUK, Traste Lindén = Tramset Lindenor. Vad är lindenor för något?

JAG HAR SEMESTER! JAG SKA TILL FLORIDA! Fattar ni hur spännande det är på ett skolbibliotek på sommaren? Det är dött! Fast idag hade jag rätt trevligt när jag läste igenom BTJ-listor att beställa böcker ur, något som är svårt att koncentrera mig på när det är elever där.

Kommentarer
Postat av: Maria

eller att heta "Soffa Karott"?
Nu är det nästan lika underhållande att kolla på googles förslag på vad man egentligen ville söka på. Ibland är de hejdlöst kul
och vi VET att du skall på semester på Bahamas... Jag är lite lagom grön av avundsjuka... tur att jag råkar gilla grönt

2007-06-28 @ 17:26:47
Postat av: Ylva

Hehe, ja, google är kul fast jag kommer inte på något bra exempel just nu på sökfrågor. Undrar om alla vet att jag ska till Florida och Bahamas. Det ska jag!

2007-06-29 @ 16:21:50
Postat av: Maria

Fota nån alligator åt mig i Florida, du behöver ite smuggla med dig nån hem - SÅ djurgalen är jag inte...
synd att du inte skulle till Hawaii förresten, där finns en fantastisk hoyaodling som su kunde få smuggla med dig hem å mig;-)

2007-06-29 @ 17:19:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0