Shopping och stadsvandring

Igår var jag knappt hemma så jag hann inte blogga. Får väl se hur ofta jag kommer att skriva i sommar. Jag vill gärna vara uppkopplad varje dag, men det lär blir omöjligt.

Igår var en fantastiskt fin och framför allt varm dag. Jag åkte med väninnan till Värnamo och vi blev båda väldigt lyckliga av att få sitta vid ån och luncha. Jag kände mig nästan nyttig med mina kycklingwraps som gjorde mig så mätt så jag inte ens orkade äta glass efteråt. Nu har jag missat våfflor och glass flera dagar i rad så jag håller på att samla ihop mig för något riktigt stort. Jag köpte förresten en väldigt figursmickrande klänning och det var nog första gången jag köpt ett plagg med halterneck, för det brukar jag inte tycka passar mig. Trend house har alltid fina kläder och trevlig personal och tjejen i kassan visade mig tricket att tvinna snöret två varv innan man knyter det runt midjan. Kanske studentklänning och definitivt till midsommar, blåvitrandig viscose. Ja, jag är hopplös med mina blå ränder, det är en bibliotekariesjuka, man måste ha minst en randig tröja! Köpte också en rutig skjorta till sambon, men han har inte provat den än så jag vet inte om den blir godkänd. Jag har varit lite less på rutiga skjortor för under hela min uppväxt har mina föräldrar fört ett krig om pappas rutiga flanellskjortor. En gång blev mamma så trött på en gammal urtvättad skjorta så hon rev sönder den, när pappa hade den på sig. Det var så skrämmande så min bror började gråta. Jag antar att det är så länge sedan så jag kanske inte ens var född, men jag tycker att det säger en del om hur provocerande det kan vara med rutigt. Men nu har jag börjat se en massa killar som är fina i sina rutiga skjortor så det är dags att ge dem (skjortorna) en chans igen.

Igår kväll var jag och KK (Kultur-Karin) på stadsvandring. Meningen var att vi skulle börja med att gå till kyrkan men där hade de körövning så vi fick stå utanför, medan guiden berättade. Det såg nog ganska lustigt ut när vår grupp på tio personer gick runt stan. Jag vinkade till flera jag kände under promenaden och de undrade säkert vad jag pysslade med. Det är kul att turista i sin hemstad! Jag har gått en intressant jubileumsvandring (så jag antar att det var 550-årsjubileet 1996) i Hedemora när jag hade en långväga kompis på besök. Det är bra att ha med någon utifrån för annars blir hemmaturistande sällan av. Fast nu har jag ju nyligen turistat i Ljungby och i sommar ska jag och KK turista i Dalarna. Hon har aldrig varit i Dalarna så då måste jag ju visa upp det bästa vi har. Hm, Lappens gatukök, tycker jag. Javisst, ja, huvudattraktionen är Dalhalla, det var det vi bestämde först. Där har jag inte varit så det ska bli jättetrevligt! De kanske har glass där...

Kommentarer
Postat av: Maria

Tror du har byggt upp en glassabstinens... själv har jag inte varit på lejonet o björnen ännu iår

2007-06-09 @ 08:19:54
Postat av: Helena

Ska ni till Siljan och turista så ta er till Björkberget i Sijansnäs (utkikstorn, naturrum, våfflor och mysig skog) och till Holen i Tällberg (Hembygdsmuseum och gosiga getter. Och mer våfflor och utsikt)

2007-06-09 @ 19:42:30
Postat av: Ylva

Maria. Men du måste ju gå med H på Lejonet och Björnen! Du har väl uppfostrat henne att gilla glass? Jag var på glasstorget i fredags och köpte en special, banana split fast med mjukglass i stället för grädde och varm kolasås i stället för chokladsås. Det blev av någon anledning två kronor billigare än den vanliga. Nöjd!
Helena. De ställena ska jag kolla upp ifall vi kommer i närheten. Mera våfflor till mig! Gosiga getter? Har lite getabstinens ibland, men särskilt gosig kunde man inte beskylla Bilbo för att vara...

2007-06-10 @ 15:42:09
URL: http://yfronten.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0