Barnen som inte blir

Jag har funderat mera på mina barn som aldrig kommer att födas. Det är väl naturligt när så många runt omkring skaffar barn. Mitt första barn skulle heta Kim. Det är ett namn som kan vara till både kille och tjej. När jag var liten var det en adopterad tjej från Korea, tror jag, som hette Kim och jag har alltid tyckt om namnet. Mitt andra barn skulle heta Simon eller Linda. Fast det kanske folk skulle ta som en uppmaning. Linda rosen runt vadå? De här namnen har jag tänkt ut på den tiden jag trodde att jag skulle vilja ha barn någon gång. Någon gång efter gymnasiet slutade jag att tro det. Mina barn skulle antagligen bli rödhåriga, liksom jag och min bror vilket jag tycker är ganska märkligt eftersom pappa nästan varit svarthårig och mamma blond. De skulle bli långa och smala till 25-årsåldern ungefär. Sedan händer det något med ämnesomsättningen och man måste röra sig för att hålla formen. Eftersom sambon är halvengelsk skulle det kunna bli långa, smala, bleka och mörkhåriga gener därifrån. Fast han har en svårbestämd hårfärg, mörkblond med en lugg som blir ljus på sommaren. Han har sammanvuxna tår och det blir värre för varje generation så vi skulle nog få fyrtåiga ungar. Jag undrar hur barnen skulle bli till sättet, stillasittande och läsande som jag eller kringspringande och pysslande som sambon? Jag är råhumanist och med tre språklärare i familjen är det inte någon jätteskräll att jag är bibliotekarie. Sambon läser mest Biltemakatalogen och funderar på vad han ska snickra ihop härnäst.

Kommentarer
Postat av: Maria

Jag funderar fortfarande vad det skall bli för barn fast än dottern är född. Envis är ett hett stalltips men sedan är det fortfarande svårt att veta. Hon verkar iaf ha fått bättre motorik än sin mor.

2007-03-30 @ 20:18:40
Postat av: camilla

nu blir jag väldigt rörd.
har inte precis bestämt mig, och inte tänkt så ingående som du, men instämmer i huvudtanken

2007-03-30 @ 20:19:37
URL: http://lasdagboken.blogdns.com
Postat av: Ylva

Det är spännande att se vad små individer utvecklas till. Tror att min brors yngste blir superteknisk. Han är 1 1/2 och pillar på allt. När han var inne hos en granne gick han direkt och satte på deras TV. Det är normalt att barn ska fingra på prylar men han brukar liksom få igång dem också. Han hade lyckats radera nummer ur sin mammas mobil och det krävs flera led för en sådan manöver. Jag är fascinerad.

2007-03-31 @ 10:30:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0